Afacerile din comerțul cu amănuntul, mărite de carburanți

Volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu amănuntul, cu excepția celui de autovehicule și motociclete, a crescut cu 6,3% în primele patru luni din acest an comparativ cu perioada similară a anului precedent, grație sectorului carburanților pentru autovehicule în magazine specializate, care a avut un avans de 10,9%, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

Imagine: Jean-Mihai Pâlșu

Această apreciere a fost generată și de vânzările de produse nealimentare (+8,9%) și alimentare, băuturi și tutun (+1,2%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creștere cu 7,0%, fiind datorat creșterii comerțului cu amănuntul al vânzărilor de produse nealimentare (+10,1%), comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+9,6%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+2,1%)”, informează INS.

În luna aprilie, volumul a crescut ca serie brută cu 2,6% și a scăzut ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,2%.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, a urcat atât ca serie brută cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 4,8%, respectiv cu 6,1%.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.