Afacerile din comerțul cu autovehicule, în creștere

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 9,3% ca serie brută și cu 11,0% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 5 luni ale anului faţă de aceeași perioadă din 2017, potrivit datelor comunicate în 13 iulie de Institutul Național de STatistică (INS).

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Avansul afacerilor (serie brută) s-a datorat creşterilor înregistrate la comerţul  cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea  motocicletelor (+23,3%), comerţul cu autovehicule (+17,5%) şi la activităţile provenite  din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,8%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-7,8%).

În aceeași perioadă, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,9% mai  mare, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+8,6%), hotelurilor şi restaurantelor (+6,7%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+6,4%), cele de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+2,5%) şi de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+1,1%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,3%  mai  mare comparativ cu aceeașiperioadă din 2017.

Mai 2018 comparativ cu aprilie  2018

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 9,3% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+24,1%), comerţul cu autovehicule (+11,4%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+10,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2018, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 6,6% datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+12,9%), serviciile  de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+7,0%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+5,3%). Scăderi au înregistrat activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3,0%) şi activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-1,7%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2018 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,7%.

Mai 2018 comparativ cu mai 2017

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie  brută, în luna mai 2018, comparativ cu luna mai 2017 a înregistrat o creştere cu 10,4% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+19,4%) , comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea  motocicletelor (+14,0%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,9%). Scăderi au înregistrat activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-10,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2018 a  înregistrat o creştere cu 12,8% faţă de luna mai 2017.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,9% mai mare comparativ cu luna mai 2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+5,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,0%) şi la activităţile de  jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,4%). Scăderi au înregistrat activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,3%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-4,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2018 a  crescut cu 1,5% comparativ cu luna mai 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.