Afacerile din comerțul cu autovehicule în primele 7 luni ale anului

Afacerile din comerțul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor au crescut cu 9,5%, ca serie brută, și cu 10,6%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele 7 luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă din 2017, potrivit datelor comunicate în 13 septembrie de Institutul Național de Statistică (INS).

Ca serie brută, avansul s-a datorat creşterilor înregistrate la comerţul  cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea  motocicletelor (+26,5%), comerţul cu autovehicule (+18,3%) şi la activităţile provenite  din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,3%).

Totodată, activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,2% mai mare, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+6,5%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+4,1%) şi de la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+1,5%) .

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, aceste servicii au înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu primele 7 luni din 2017.

Iulie  2018 comparativ cu iunie  2018

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie  2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1,4% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-5,6%) şi la activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-0,4%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+9,4%) şi  comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+7,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie  2018, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o scădere cu 3,6%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie  2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 15,3% datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+18,1%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+16,1%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+9,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,9%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor  textile şi a produselor din blană (+2,7%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie  2018 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 6,1%.

Iulie  2018 comparativ cu iulie  2017

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie  brută, în luna iulie  2018, comparativ cu luna iulie  2017 a înregistrat o creştere cu 12,7% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea  motocicletelor (+46,4%), comerţul cu autovehicule (+24,1%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,0%). Scăderi au înregistrat activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-14,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie  2018 a înregistrat  o creştere cu 10,1% faţă de luna iulie  2017.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iulie  2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 5,1% mai mare comparativ cu luna iulie  2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+15,3%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,1%), activităţile de  jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+8,5%) şi de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,0%). Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-9,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie  2018 a crescut cu 4,6% comparativ cu luna iulie  2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.