Afacerile din retail au crescut cu 14% în luna mai

Cifra de afaceri din retail a crescut cu 14% în luna mai anul acesta față de aceeași lună de anul trecut, potrivit Institutului Național de Statistică (INS).

Concret, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat un avans cu 14,0%  în luna mai 2017, comparativ cu luna mai 2016, ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+15,4%), de produse alimentare, băuturi şi tutun (+13,3%) şi la retailul carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,7%).

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cifra de afaceri în retail a crescut cu 12,3%.

Comparativ cu luna aprilie 2016, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului  cu autovehicule  şi motociclete) a crescut în luna mai 2017 atât ca serie brută cu 4,0% cât şi ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 4,4%.

Comparativ cu luna aprilie 2017, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a crescut pe ansamblu, ca serie brută, cu 4,0%, ca urmare a creşterii comerţului din retailul carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,2%), vânzărilor de produse nealimentare (+4,1%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,2%).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.