Afacerile WebEye România au crescut cu 19% în 2016

Levente GallAfacerile furnizorului de soluții telematice WebEye România au crescut în 2016 cu peste 19% față de anul precedent, la 3,2 milioane de euro, pe fondul extinderii portofoliului de  clienți și al lansării de soluții telematice noi. Firma din România are în prezent peste 9.000 de unități active.

Compania, care anul acesta împlinește 10 ani de activitate în România, se așteaptă ca evoluția ascendentă să continue în 2017.

„Am avut un an de creștere solidă, evoluție care a fost posibilă în primul rând datorită creșterii numărului de clienți. Este un efort extraordinar al echipei de vânzări din România și mă bucur că rezultatele se văd. Ne așteptăm să continuăm trendul ascendent în 2017”, a spus Levente Gall, directorul general al WebEye România.

La nivelul grupului care este prezent în 14 țări din Europa, WebEye România a continuat să aibă cea mai bună performanță economică, după compania-mamă.

Cifra de afaceri a WebEye Telematics, grup care are aproximativ 51.500 de unități active,  a fost în 2016 de peste 27,7 milioane de euro, în creștere cu 14% față de anul precedent, datorită bunelor performanțe ale tuturor filialelor și al continuării extinderii. În egală măsură, evoluția grupului care este lider de piață în Ungaria a fost influențată de semnarea unor contracte importante cum ar fi cel cu Waberer’s, una dintre cele mai mari firme de transport din Europa. Contractul în valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro reprezintă cel mai mare acord non-guvernamental în domeniul informatizării transporturilor rutiere din Ungaria. După instalarea echipamentelor, aproximativ 70% din transportul domestic în domeniul FMCG se va face cu vehicule monitorizate prin soluții WebEye.

În 2016 focusul WebEye România a fost pe extinderea activității biroului din București, a cărui echipă s-a dublat. Rezultatul a fost câștigarea unor clienți importanți în această zonă, precum:

Dianthus, Grifon, Ahead Logistics, BKN Tir Line, Corsaru Rosu, Geladi, Ice Age, LuxorComp, Agexim Spedition, etc.

WebEye România a avut performanțe bune  și în vestul țării și în Transilvania, unde a semnat contracte cu transportatori mari precum: Tabita Tour, MCA Invest, MVT Logistik, Naio Logistics, OST Transport, Genova, etc.

„Anul 2017 nu se anunță ușor, având în vedere că lupta se va duce pentru acapararea terenului de la competitori, în condițiile în care majoritatea camioanelor de tonaj 16+ sunt deja dotate cu o soluție de monitorizare. Credem însă că oportunitatea de a câștiga clienți noi din zona vehiculelor de 3,5 – 16 tone este un pic mai mare decât în cazul celor de mare tonaj. De asemenea, piața autoturismelor de firmă, respectiv a VAN-urilor reprezintă un potențial real”, a mai spus Levente Gall.

În privința soluțiilor telematice noi, în 2016 WebEye a extins aplicația Monitor for Mobile pentru sistemul de operare iOs, un upgrade al serviciului care până acum era disponibil doar în sistem Android. A fost lansat, de asemenea, serviciul WebEye Connect, pentru sisteme de operare Android, care permite dialogul nelimitat, cu costuri reduse, între diferiți actori ai actului de transport.

WebEye Connect funcționează de pe orice smartphone sau tabletă cu sistem de operare Android, poate fi descărcată gratuit de pe Google Play și se conectează prin bluetooth la unitatea de bord, nefiind astfel necesară conectarea smartphone-ului sau tabletei la Internet.

O altă noutate a fost implementarea aplicației care permite scanarea și trimiterea documentelor de transport, un serviciu extrem de util pentru toți operatorii economici și din transporturi.

WebEye Telematics Group

WebEye Telematics Group este format din Lambda-Com Ltd., societatea-mamă care se ocupă cu dezvoltarea soluțiilor de telematică – și WebEye International, divizia comercială care include filialele companiei din 14 țări europene.

În 2015, grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 7,4 miliarde de forinți. Serviciile bazate pe tehnologia GPS/GPRS – “Soluțiile WebEye” sunt un instrument indispensabil companiilor de transport, expediție și logistică pentru eficientizarea activității și reducerea costurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.