AGA MOL a aprobat dividende de 94 miliarde HUF

MOL Plc. a organizat, la Budapesta, Adunarea Generală  Anuală. Acţionarii au aprobat raportul Consiliului Director privind situaţia financiară pentru anul 2017 şi au aprobat situaţia financiară consolidată. Adunarea Generală a apreciat eforturile Consiliului Director în anul financiar 2017, validând activitatea Consilul Director şi pe membrii săi.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Adunarea Generală a aprobat propunerea Consiliului de a plăti dividende în valoare de 94 miliarde HUF, o creştere semnificativă în comparaţie cu anul trecut. Dividendul de bază a crescut cu 9%, până la 85 HUF pe acțiune, de la 78,125 HUF pe acţiune anul trecut. Acest lucru demonstrează continuarea tendinței de creștere treptată a valorii dividendelor. În plus, acționarii au aprobat dividendul special propus de Consiliul de Administrație pe fondul fluxurilor mari de numerar obținute în 2017. Dividendul total per acțiune, care reprezintă o majorare cu 50% a unei acțiuni de 42,5 HUF, a atins valoarea de 127,5 HUF pentru anul financiar 2017.

Adunarea Generală a aprobat propunerea Consiliului de realegere a dlui Zsolt Hernádi ca membru al Consiliului Director. În plus, domnii Zoltán Áldott și Prof. Dr. András Lánczi au fost desemnaţi membri ai Consiliului de Supraveghere. Acționarii au aprobat, de asemenea, alegerea domnului Csaba Szabó în Consiliul de Supraveghere, în calitate de reprezentant al angajaților.

Zsolt Hernádi, Chairman &  CEO al Grupului MOL a declarat referitor la Adunarea Generală: “Aș dori să mulțumesc acționarilor noștri pentru participare şi pentru sprijinul acordat rezoluţiilor propuse de Consiliul Director. Sunt onorat să încep un nou mandat ca preşedinte al Grupului MOL. 2017 a fost un an cu rezultate foarte bune, un an în care am lucrat intens pentru transformarea strategică a business-ului nostru pentru ce va urma dincolo de era comercializării carburanţilor, oferind în același timp rezultate financiare și operaționale extraordinare. Avem un cadru financiar puternic care ne va permite să continuăm în 2018 transformarea afacerii noastre și să creștem treptat randamentele pentru acționarii noștri în următorii ani”.

Grupul MOL este o companie internațională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie.

În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 80 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări.

Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 țări, din care 213 în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.