AHK România, la 20 de ani. Sustenabilitatea – tematica anului

Anul 2022 este unul special pentru AHK România, deoarece, de 20 de ani încoace, își desfășoară cu succes activitatea în calitate de Cameră de Comerț Germană în Străinătate, fiind un motor central pentru dezvoltarea relațiilor economice bilaterale.

Andreas Lier

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Din ce în ce mai multe companii germane investesc în înființarea de noi centre de dezvoltare – adesea în bună și strânsă colaborare cu universitățile românești – contribuind astfel la dezvoltarea ulterioară a amplasamentului investițional. 

„S-au întâmplat multe în ultimii 20 de ani – țara s-a dezvoltat de la un simplu amplasament de producție la o locație pentru inovare, atractivă pentru companiile germane”, spune președintele AHK, Andreas Lier, în mesajul său digital de Anul Nou adresat comunității AHK, rezumând astfel evoluția României în ultimii 20 de ani. 

Este deosebit de important ca România să continue eforturile pentru a-și menține competitivitatea. „Problemele legate de deficitul de personal calificat și-au pierdut din importanță doar pentru o perioadă foarte scurtă de timp, pe fondul pandemiei. Disponibilitatea forței de muncă calificate și dezvoltarea infrastructurii se află acum din nou în topul priorităților pentru mediul de afaceri german din România”, spune Sebastian Metz, Director general și membru în Consiliul Director al AHK România. La acestea se adaugă provocările legate de digitalizare și de transformarea sistemului economic într-un sistem durabil și circular. Discuția actuală despre prețurile la energie este doar începutul unui proces dificil de transformare cu care ne confruntăm cu toții. „Provocările sunt multiple și vor necesita o mare disponibilitate pe termen lung în vederea transformării, atât din partea economiei cât și a cetățenilor. Ceea ce contează acum sunt mesaje clare, crearea unui climat de încredere între politică și mediul de afaceri și utilizarea corectă a fondurilor europene disponibile”, spune Andreas Lier.

Având în vedere toate acestea, am pus anul aniversar 2022 sub semnul sustenabilității, o temă extrem de actuală. Sustenabilitate înseamnă investiții în educație, cercetare și dezvoltare, în calitatea vieții din orașele și regiunile în care trăim. Sustenabilitatea presupune, de asemenea, sisteme economice durabile care să fie acceptate și susținute de societate. Pe acest complex tematic dorim să ne concentrăm în AHK „Sustainabilityear 2022” și, printr-o serie de evenimente, să inițiem proiecte „verzi”, să provocăm la un dialog între actorii politici, economici și societatea civilă și să producem idei noi, inovatoare pentru un viitor sustenabil. Companiile germane sunt pregătite să își pună la dispoziție tehnologiile de care dispun, Know-how-ul și Best Practice, pentru a aduce relațiile economice bilaterale la un nou nivel. Stay tuned: #PartnerForSustainability  #20AHKRomania. 

Despre AHK România

AHK România este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România. Înființată în 2002, AHK numără peste 550 de firme-membre și oferă companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. 

Mai multe informații găsiți pe pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.