Air France: ICC AOKpass, pentru rezultatele testului COVID-19

Air France lansează aplicația mobilă ICC AOKpass, pentru a fi descărcată pe smartphone-uri de către pasageri, în scopul înregistrării rezultatelor testului COVID-19 efectuat într-un laborator partener și a-l prezenta la aeroport direct de pe telefon, în locul unui test printat pe hârtie.

ICC AOKpass verifică dacă testul prezentat este valid și respectă reglementările țării de destinație, printr-o rețea securizată care folosește tehnologia blockchain, informează operatorul aerian.

Perioada testării acestei soluții digitale va începe pe 11 martie și va dura patru săptămâni, cu sprijinul Aeroportului Charles de Gaulle din Paris.

Testul va fi efectuat pe toate zborurile Air France din Paris-CDG către Pointe-à-Pitre (Guadelupa) și Fort-de-France (Martinica). Acesta va fi realizat în mod voluntar, pentru a verifica funcționalitatea aplicației în timp real și pentru a afla opiniile pasagerilor referitoare la aplicația mobilă. Air France va împărtăși acest feedback celorlalte companii din alianța Skyteam, care testează în prezent diverse soluții pentru digitalizarea documentelor de sănătate, în legatura cu COVID-19.

În plus față de testarea aplicației ICC AOKpass, Air France depune toate eforturile pentru a fi de ajutor pasagerilor săi și pentru a-i informa în timp real despre evoluția formalităților de călătorie. În acest sens, pasagerii au la dispoziție un website dedicat pe airfrance.traveldoc.aero.

De la începutul crizei, Air France a aplicat cele mai stricte măsuri de sănătate și oferă pasagerilor săi o flexibilitate totală a biletelor, cu posibilitatea de a amâna sau anula orice călătorie planificată înainte de 31 decembrie 2021, în mod gratuit și fără dovezi suplimentare. Aceste măsuri sunt grupate sub eticheta Air France Protect și sunt revizuite în mod regulat pe măsură ce situația evoluează. În cadrul evaluării „COVID-19 Safety Rating” organizată de Skytrax, Air France Protect a obținut recent clasificarea de 4 stele din 5.

„Îmbunătățirea și simplificarea experienței de călătoriei a pasagerilor este o prioritate continuă pentru Air France. Testarea aplicației ICC AOKpass este pe deplin în conformitate cu aceste principii și cu inițiativa noastra de implementarea a etichetei Air France Protect. Suntem convinși că schimbările prin care trecem în mod colectiv vor modifica permanent călătoriile și ne angajăm să susținem toate proiectele de inovare care ne pot ajuta să facem față acestor noi provocări”, a declarat Catherine Villar, Director Customer Experience – Air France.

„Suntem încântați să sprijinim Air France în testarea aplicației ICC AOKpass. Vom face tot ce putem pentru a asigura succesul acestui experiment, pentru a atinge obiectivul împărtășit de întreaga industrie: redeschiderea cerului în siguranță“, a declarat Sébastien Bedu, Product Manager – Airport Services pentru MedAire, divizia internațională SOS specializată în sprijinirea industriilor aeronautice și maritime. 

AOKpass este partenerul a numeroase laboratoare din întreaga lume, inclusiv a grupurilor Cerballiance și Biogroup din Franța.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.