Air France KLM, biocombustibil pentru clienții corporate

Grupul Air France KLM a lansat un program inovativ, care permite companiilor să joace un rol activ în viitorul călătoriilor sustenabile. Astfel, după o estimare a emisiilor de CO₂ asociate călătoriei lor, clienții corporate vor putea determina o contribuție anuală pe care doresc să o dedice programului Corporate SAF (Sustainable Aviation Fuel).

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Toate contribuțiile Air France și KLM vor fi investite în aprovizionarea și consumul de combustibil sustenabil. Acest lucru va sprijini crearea unei industrii durabile de combustibil pentru aviație care garantează un transport aerian din ce în ce mai ecologic.

Investind în acest program corporate, companiile iau măsuri concrete pentru a reduce emisiile de CO și contribuie la tranziția ecologică a transportului aerian prin sprijinirea soluțiilor inovatoare.

Combustibili de aviație durabili, pârghii fundamentale pentru reducerea emisiilor de CO

De mulți ani, Air France și KLM se implică în programe de cercetare și dezvoltare în domeniul combustibililor alternativi. În 2011, cele două companii aeriene au fost printre primele care au operat zboruri comerciale, demonstrând o posibilă alternativă la combustibilii fosili.

Combustibili de aviație durabili pot fi fabricați astăzi din uleiuri uzate, produse uzate și reziduuri forestiere. Acestea pot fi încorporate în combustibilul pentru avioane fără modificări ale motorului. Utilizarea lor poate reduce emisiile cu peste 85% comparativ cu combustibilul convențional. Principala provocare de astăzi este dezvoltarea unei industrii durabile la care clienții corporate Air France și KLM vor putea aduce o contribuție concretă.

Într-un moment în care conștientizarea problemelor climatice se află în centrul strategiei multor companii, programul Air France-KLM oferă clienților posibilitatea de a deveni actori în reducerea emisiilor de CO 

„Air France și KLM lucrează de mulți ani pentru a-și reduce impactul asupra mediului. Lansarea programului Corporate SAF este o dovadă suplimentară a unui angajament puternic care conduce la acțiuni concrete. Prin contribuția lor, clienții noștri corporate vor fi partenerii de mâine într-o tranziție energetică care poate fi pe deplin în conformitate cu politica lor de călătorie mai responsabilă din punct de vedere ecologic”, a declarat Henri de Peyrelongue, vicepreședinte executiv vânzări comerciale, Air France-KLM.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.