Ajutoare de stat pentru 5 aeroporturi

Guvernul Orban a aprobat, în ședința din 19 august, un Memorandum pentru acordarea de ajutoare de stat unui număr de 5 aeroporturi regionale, cu un trafic situat între 200.000 – 3.000.000 pasageri/an, aflate în subordinea consiliilor județe, pentru pierderile cauzate direct de pandemia de coronavirus, în perioada martie-iunie 2020.

Cele 5 aeroporturi organizate ca regii autonome sunt: Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj, Aeroportul Internațional Iași, Aeroportul Internațional Sibiu, Aeroportul Internațional Craiova, Aeroportul Internațional ”George Enescu” Bacău.

Valoarea totală estimată a ajutorului de stat care va fi acordat va fi de 22,284 de milioane de lei.

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a precizat, la finalul ședinței Executivului: „Prin acest memorandum se creează cadrul legal pentru aprobarea unei ordonanţe de urgenţă pentru acordarea unor ajutoare de stat acestor aeroporturi care nu au fost cuprinse în schemele anterioare de ajutor de stat sau nu beneficiază de o facilitate similară în prezent”.

Finanțarea schemei de ajutor se va realiza sub formă de subvenție/grant, numai în condițiile notificării și autorizării de către Comisia Europeană, iar mecanismul de finanțare va fi stabilit prin ordonanță de urgență a Guvernului.

Furnizorul ajutorului de stat este Ministerul Finanțelor Publice, iar administratorul schemei este Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.