Alertă de ninsori, viscol și ger. Primele restricții rutiere

Întreaga țară se află sub alertă de ger, vicol și ninsori, iar traficul rutier se desfășoară cu dificultate, pe DN 22A, DN2A, DN13B și DN3 fiind interzise mașinile mai mari de 3,5 tone, din cauza vizibilității reduse.

ORA 14.00: A fost închisă circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe:

  • DN 41, între Oltenița (Călărași) și Greaca (Giurgiu), km 0+000 – km 22+000;
  • DN 65A, între Rosiori de Vede și Turnu Măgurele (Teleorman), km 91+435 – km 130+005
  • DN 65E, între Intresecți DN 65A și Bogdana (Teleorman).

Restricții pentru autovehiculele mai mari de 3,5 tone

Astfel, potrivit CNAIR, a fost instituită restricția de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe:

  • DN 22A, km 239 – km 287, între Mihai Viteazu (CT) și Ovidiu (CT),
  • DN2A, km 127 – 196, între Hârșova (CT) și Ovidiu (CT)
  • DN13B, km 0 – 51, între Praid și Gheorgheni (Hargita)
  • DN 3, km 224 – 129, între Cataniciu și Ostrov.

“Măsura a fost luată din cauza ninsorii și a viscolului puternic ce determină vizibilitate redusă. Având în vedere că începând cu ora 07:00 a intrat în vigoare codul portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite și vizibilitate scăzută recomandăm conducătorilor auto să plece la drum doar în cazuri de strictă necessitate. Cele mai afectate județe de condițiile meteorologice extreme din aceastăp perioadă sunt Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea și Municipiul București”, precizează CNAIR.

Drumarii acționează în permanență în toate zonele afectate, pentru a asigura desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță.

CNAIR face apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Șituatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu de vicol, ninsori și ger, valabile până la 1 martie ora 10.00.

Valul de frig a cuprins treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

Aria ninsorilor se va extinde. În sud și sud-est acestea vor deveni local abundente și vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.