Alertă de ploi însemnate cantitativ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări Cod Galben și Portocaliu de ploi însemnate cantitativ pentru jumătatea de sud a ţării, până sâmbătă după-amiază. De asemenea, la munte va ninge și se va depune strat de zăpadă.
 
 
Cod Galben: 14 octombrie, ora 13.00 – 16 octombrie, ora 14.00
 
În Oltenia, Muntenia, local în sudul Banatului și în Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură va ploua pe arii extinse va ploua pe arii extinse.
 
Se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25-35 l/mp și pe arii restrânse 35-40 l/mp. În regiunile sudice, temporar vântul se va intensifica, cu viteze de 45-55 km/h.
 
În a doua parte a zilei de joi și în noaptea de joi spre vineri, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini mai mari de 1.700 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.
 
Cod Portocaliu: 14 octombrie, ora 13.00 – 16 octombrie, ora 14.00
 
În Capitală și în județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj, va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă în general de 40-60 l/mp.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.