Alertă meteo de ploi în toată ţara. Cod Galben în sud

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis, în 16 mai, o alertă meteo de ploi torenţiale, vijelii și grindină în toată ţara, iar pentru 12 județe din sud, o avertizare Cod Galben. 
 
 
Cod Galben
 
Astfel, din 16 mai de la ora 12.00 și până în 17 mai la ora 6.00 se vor afla sub avertizare Cod Galben de ploi torenţiale, vijelii și grindină următoarele județe: Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Brașov, Olt, Argeș, Prahova, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu.
 
În județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și în zona de munte a județelor Prahova, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40-50 l/mp.
 
Totodată, începând de joi de la ora 10.00 și până în 19 mai la ora 10.00, în cea mai mare parte a țării vor fi ploi, descărcări electrice, vijelii și izolat grindină.
 
Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp și pe arii restrânse 35-40 l/mp.
 
Furtuni și în Capitală
 
Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru Bucureşti, valabilă până în 19 mai la ora 10.00. În acest interval, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15-20 l/mp și izolat 25 l/mp.
 
Temperaturile maxime vor ajunge la 18-19 grade Celsius în 16 mai, iar a doua zi, maximele vor ajunge la 24 -25 de grade Celsius. În 18 mai, temperaturile vor urca la 25-26 de grade Celsius.
 
Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 14 grade Celsius.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.