Alertă prin e-mail la expirarea rovinietei (OMTI nr. 365/2022)

Conducătorii auto vor primi alertă prin e-mail la expirarea valabilitărții rovinietei, potrivit Ordinului MTI nr. 365/2022, care se aplică începând din 27 aprilie.

Notificarea va fi transmisă doar în cazul rovinietelor cu valabilitate egală sau mai mare de 30 de zile.

Acordul sau refuzul șoferului de a fi notificat în legătură cu data expirării rovinietei, dar și adresa de e-mail unde se va trimite notificarea, în cazul în care își dă acordul, vor fi furnizate de acesta la cumpărarea unei roviniete.

Pentru a se alinia la noile reguli, distribuitorii autorizați vor avea la dispoziție cel mult șase luni de la aplicarea acestora.

„Distribuitorii au obligația de a implementa, în termen de maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentului ordin, modificările necesare astfel încât, la încasarea tarifului de utilizare și emiterea rovinietelor în punctele de lucru, prin terminale, portaluri web, aplicații dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile, să asigure utilizatorilor posibilitatea de a fi notificați, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei”, prevede ordinul MTI.

Amenzile pentru lipsa rovinietei sunt cuprinse între 250 și 500 de lei pentru autoturisme și între 3.000-4.500 de lei în cazul vehiculelor mari de transport de marfă.

Guvernul a aprobat, la sfârșitul lunii martie, un proiect de lege privind majorarea cuantumului amenzilor pentru lipsa rovinietei, dar Parlamentul trebuie să îl adopte. Cele mai mari creșteri vor fi în cazul mașinilor mari de transport marfă sau persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.