Alfa Romeo Stelvio: 5 stele Euro NCAP

Alfa Romeo Stelvio a obținut 5 stele de siguranță de la Euro NCAP, cu un scor de 97% în ceea ce privește protecția pasagerilor adulți. Un scor excelent, având în vedere înăsprirea criteriilor de testare ale Euro NCAP începând cu anul 2016.

Habitaclul primului SUV din istoria Alfa Romeo nu a suferit torsionări la testul de impact frontal cu un alt vehicul, iar extremitățile și zonele critice ale corpului manechinului de pe locul șoferului au fost, de asemenea, protejate în timpul impactului cu o barieră rigidă.

Testele efectuate pe scaunele din față și tetiere au demonstrat gradul ridicat de protecție al pasagerilor în cazul unui impact din spate. La aceste rezultate se adaugă și eficiența sistemului standard de frânare automată de urgență (AEB). Evaluările în condiții de trafic urban normal au confirmat performanța acestui sistem, prin evitarea coliziunilor indiferent de viteza la care s-a desfășurat acest test.

Aceste rezultate se datorează principalilor piloni din concepția primului SUV Alfa Romeo: o caroserie ușoară, dar rigidă în eglă măsură – în compoziția căreia intră un aliaj de materiale ultra-light, precum fibra de carbon, aluminiul și materiale compozite pe bază de aluminiu – și adoptarea unui număr mare de sisteme de siguranță și asistență în standard, precum:

  • Forward Collision Warning (FCW) folosește un senzor radar și o cameră integrată în parbriz pentru detectarea obstacolelor sau a altor vehicule aflate pe traiectoria mașinii, atenționând șoferul în cazul unei coliziuni iminente;
  • Dacă șoferul nu reacționează la timp, sistemul Autonomous Emergency Brake (AEB) frânează automat pentru a evita impactul sau pentru a atenua pagubele. Alături de funcția de recunoaștere a pietonilor (Pedestrian Detection), opțională, informația oferită de radar și camera video este interpretată în așa fel încât sistemul AEB este capabil să oprească autonom autoturismul;
  • Lane Departure Warning (LDW) monitorizează și detectează părăsirea neintenționată a benzii;

  • Sistemul Blind Spot Monitoring (BSM) cu Rear Cross Path Detection asistă șoferul în depășiri, la schimbarea benzilor sau la manevre de mers cu spatele.

La acestea se adaugă tehnologiile Alfa Romeo pentru plăcerea condusului și performanță on-road. Aceste sisteme sunt descrise de eficiență fără compromis și livrează performanță uimitoare, menținând autoturismul în control în orice situație:

  • Sistemul Integrated Brake System (IBS), introdus în premieră mondială pe Giulia și prezent, de asemenea, în dotarea standard a lui Stelvio, integrează cu succes componentele electronice și mecanice pentru a reduce distanța de frânare;
  • Pentru puntea față a fost dezvoltat un nou braț dublu de control, cu axă de direcție semi-virtuală, pentru o mai bună absorbție a șocurilor și un răspuns precis al direcției. Acest sistem exclusiv Alfa Romeo, numit AlfaLink® Technology, menține amprenta anvelopei constantă în viraje și poate face față unor accelerații laterale mărite;
  • Cel mai precis sistem de direcție din segment. În orice situație și la orice viteză, condusul la volanul unui Stelvio cu cel mai direct raport de transmitere al casetei de direcție din segment (12.0), este o experiență naturală, intuitivă și sigură.

Alfa Romeo Stelvio a fost proiectat ca parte din familia Giorgio, arhitectura de bază a modelului Giulia. Această arhitectură unică a fost dezvoltată cu scopul de a oferi tuturor modelelor Alfa Romeo precizie, control și siguranță, cum, de altfel, au demonstrat-o și primele teste Euro NCAP pentru Giulia. Sedanul italian deține recordul de siguranță pentru protecția ocupanților adulți în istoria testelor Euro NCAP, cu un scor de 98%.

  • Fisa detaliata a rezultatelor lui Stelvio la testele Euro NCAP poate fi consultata aici.
  • Clipurile cu testele de crashing sunt disponibile aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.