Alpensped și Volkswagen – furturi de marfă reduse cu 70% în România

Furnizorul german de servicii logistice Alpensped a dezvoltat, în parteneriat cu Volkswagen, un concept de siguranță pentru transporturile din România. Drept urmare, furturile de marfă de la Alpensped din regiune au scăzut cu peste 70%, în perioada 2016-2017.

Furturi de mărfuri, avarierea gravă a camioanelor – infracțiunile legate de transportul de mărfuri reprezintă o realitate îngrijorătoare, la ora actuală, în Europa. Numai în Germania, de exemplu, se întâmplă câte un astfel de incident la fiecare 20 de minute, dispărând, în fiecare an, bunuri în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de euro.

În cadrul unui comunicat publicat pe site-ul Alpensped, directorul executiv al companiei, Christian Faggin, a subliniat că pierderi mari erau înregistrate, mai ales în România. „Au fost afectate, în mod special, transporturile de piese de schimb originale, care pot fi vândute pe piața neagră. Multe incidente produse în România au fost produse de bande de crimă organizată”, a precizat Christian Faggin. De aceea, compania a decis să ia măsuri, în parteneriat cu clientul său, Volkswagen AG.

Măsuri de securitate extinse

Astfel, a fost implementat, de peste un an, un concept de securitate pentru evitarea furturilor, având ca rezultat scăderea furturilor de marfă înregistrate de către companie, în România. Pe lângă înregistrarea și documentarea precisă a incidentelor, conceptul include, de asemenea, măsuri ample de gestionare a accidentelor.

De exemplu, șoferii pot să ia pauze în parcări păzite, fără a-și lăsa camioanele nesupravegheate. În plus, trebuie să verifice încărcătura, după fiecare oprire.

Interdicția de a lua alte persoane face, de asemenea, parte din program, precum și interdicția de a părăsi rutele prescrise. „În general, conceptul nostru de siguranță include mai mult de 20 de măsuri de gestionare a accidentelor”, a spus Christian Faggin.

Instrument special

De la începutul lunii iulie, monitorizarea a fost realizată chiar și cu ajutorul unui instrument special, dezvoltat de Alpensped și Volkswagen, în colaborare cu Universitatea de Științe Aplicate din Heilbronn. După o fază de testare de un an, Alpensped intenționează să integreze acest element în sistemul propriu de management al transportului. Acest lucru ar trebui să sporească în continuare transparența și să asigure o cooperare mai ușoară cu Volkswagen.

Christian Faggin consideră, de asemenea, că statutul de membru TAPA, adjudecat de curând, reprezintă o componentă suplimentară pe drumul către o mai mare securitate în transporturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.