Alt constructor pentru Lotul 1 al Autostrăzii Tg Mureș – Ungheni

CNAIR a desemnat alt constructor pentru Lotul 1 al Autostrăzii Târgu Mureș – Ungheni și drumul de legătură (9,2 km în total), după reevaluarea ofertelor, în baza deciziilor emise de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și de instanța Curții de Apel București.

Astfel, după finalizarea, în 16 noiembrie, a procesului de reevaluare a ofertelor, CNAIR SA a desemnat Asocierea ITINERA SPA – RETTER PROJECTMANAGEMENT SRL ca fiind câștigătorul contractului, cu o valoare a propunerii financiare de 210 milioane lei, fără TVA, echivalentul a 44,6 milioane Euro, fără TVA.

În urmă cu un an, pe 15 noiembrie 2017, CNAIR alesese alt constructor: Strabag SRL, cu o ofertă de 192 milioane lei, fără TVA.

Obiectul principal al contractului “Realizarea Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Lotul 1: Târgu Mureș – Ungheni și Drum de legătura – relicitare ” îl reprezintă execuția lucrărilor pentru realizarea tronsonului de autostradă în regim de FIDIC ROSU: Lotul 1 – Târgu Mureș – Ungheni în lungime de 4,5 km și a unui drum de legătura în lungime de 4,7 km.

Durata de realizare a investiției este de 18 luni, iar perioada de garanție a lucrărilor, 9 ani.

“Procesul de semnare a contractului va putea fi inițiat doar după expirarea noii perioade de depunere a contestațiilor, adică 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii. În situația în care vor fi înregistrate contestații împotriva noului rezultat al procedurii, CNAIR SA va trebui să aștepte și soluționarea acestora în vederea inițierii procesului de semnare a contractului”, precizează CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.