Altex, acționar Axionet la stații de încărcare a mașinilor electrice

Altex devine acționar Axionet IoT cu un pachet de 30% părți sociale, contribuind la extinderea rețelei de stații de încărcare a mașinilor electrice și furnizarea de servicii în domeniul energiei verzi pentru clienții interni și externi ai grupului. 

În acest sesn, Axionet IoT, companie locală responsabilă cu dezvoltarea rețelei regionale de puncte de încărcare a mașinilor electrice Polyfazer, cu peste 100 de stații doar în România, a semnat un parteneriat strategic cu Grupul Altex.

„Atragerea unui astfel de partener puternic ne permite continuarea proiectelor pentru furnizarea de servicii de încărcare a mașinilor electrice și hibride plug-in și accentuarea investițiilor în producția de energie din surse regenerabile, pentru a susține mobilitatea viitorului, care va fi caracterizată printr-un nivel ridicat de digitalizare și sustenabilitate”, a declarat Gabriel Ioniță, director general Axionet și fondator Polyfazer.

„Acest proiect reiterează capacitățile și interesul companiei pentru inovație și facilitarea dezvoltării tehnologice. Direcțiile principale de dezvoltare pentru Altex în viitorul apropiat includ implementarea unei infrastructuri de stații de încărcare pentru mașini electrice și hibride plug-in, implementarea de soluții pentru producția de energie solară, precum și optimizarea consumului propriu de energie”, a declarat Dan Ostahie, proprietar și CEO Altex România.

AXIONET va prelua cât de curând implementarea, managementul și operarea soluțiilor și serviciilor pentru energie verde din cadrul rețelei de magazine Altex, pentru clienții interni și externi ai grupului. Compania va continua, în paralel, dezvoltarea rețelei de stații de încărcare electrică, prin unități noi și integrarea unor puncte funcționale în rețea, crearea de soluții inteligente de administrare și comercializarea de soluții pentru furnizarea serviciilor de încărcare a mașinilor electrice si hibride plug-in, pentru persoane fizice, juridice și instituții publice. 

Polyfazer este un proiect dezvoltat în România din 2017, care a evoluat rapid, în special în ultimul an, pe piața locală, având în acest moment o valoare de piață estimată de circa două milioane de euro. Soluția Polyfazer facilitează comunicarea directă și în timp real cu echipamentele de încărcare, precum și rezervarea și plata directă dintr-o aplicație mobilă dedicatăm plata directă cu cardul bancar sau cea prin SMS.

Axionet IoT oferă de asemenea o gamă completă de soluții si servicii pentru monitorizare la distanță, localizare, prevenție și raportare a vehiculelor și utilajelor, soluții și servicii de IoT. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.