Amenzi de 42.000 de lei pentru constructii ilegale

Primaria Sectorului 3 al Capitalei a aplicat in ultima luna amenzi in valoare de 42 000 lei persoanelor fizice si juridice care au incalcat legea autorizarii constructiilor. Pe de alta parte, autoritatea locala a emis 95 de autorizatii de construire pentru locuinte, birouri, anexe gospodaresti si spatii comerciale.

Serviciul Disciplina in Constructii din cadrul administratiei locale a efectuat 370 de controale pentru verificarea respectarii Legii 50/1991, cu modificarile si completarile ulterioare, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii. Potrivit inspectorilor primariei, sanctiunile au fost aplicate conform Legii 50 si a OG 85/2001, pentru urmatoarele nereguli: modificari interioare, extinderi imobile, constructii anexe si constructii imobile.

Totodata, in urma receptiilor de lucrari, valoarea regularizarii taxei de autorizare a fost de 36.884 lei.

Directia Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Sectorului 3 a eliberat, in luna februarie, 95 de autorizatii de construire pentru locuinte, birouri, anexe gospodaresti si spatii comerciale. Pentru obtinerea unui Certificat de urbanism in vederea construirii unei locuinte sau anexe gospodaresti sunt necesare urmatoarele acte: copie act proprietate, chitanta taxa, doua planuri cadastrale scara 1/500 si doua planuri cadastrale scara 1/2000. Dupa ce a fost eliberat Certificatul de urbanism, vor fi depuse actele necesare pentru obtinerea autorizatiei de construire: actul de proprietate (copie legalizata), certificat de rol, proiect pentru obtinerea Autorizatiei de constructie, toate avizele solicitate prin Certificatul de urbanism, Certificatul de urbanism (copie), contract cu o firma de salubrizare, acordul notarial al vecinului sau al coproprietarilor (dupa caz), chitanta taxa. Locuitorii sectorului 3 care doresc sa obtina avizele necesare pentru modificari sau constructii noi, se pot adresa Serviciului Urbanism si Amenajarea Teritoriului din Primaria Sectorului 3, sediul din str. Parfumului nr. 2-4, parter; program de lucru cu publicul: marti si joi – 9.00-15.00.

In Sectorul 4 al Capitalei, au fost eliberate 180 de certificate de urbanism in primele doua luni ale acestui an. Pentru informatii suplimentare, solicitantii se pot adresa direct inspectorilor Serviciului Autorizare si Urmarire Constructii, programul de lucru cu publicul al serviciului fiind in zilele de marti si joi, in intervalul 10.00 – 14.00, sau telefonic, apeland numarul 021/335.92.30 int. 139, 159, 104.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.