Amenzi ISCTR de peste 1,7 milioane de lei, pe A1 și DN1

Inspectorii ISCTR au aplicat amenzi de peste 1,7 milioane de lei, în ultima săptămână, când 16 echipaje au verificat, pe A1 și pe DN1, 601 vehicule și 41 de operatori economici. 
 
Detaliile au fost prezentate de ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă:
 
„Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier nu dă înapoi și întețește ritmul controalelor pentru transportul de marfă – și, foarte important, inclusiv pentru materialul lemnos.
 
Timp de 6 zile, fără întrerupere, 16 echipaje au verificat pe A1 și pe DN1601 vehicule și 41 de operatori economici, aplicând sancțiuni de peste 1,7 milioane de lei (1,3 milioane de lei pentru transportatorii de marfă și 400.000 de lei pentru operatorii economici).
 
Scopul acestor controale este de a proteja infrastructura de uzura provocată de camioanele încărcate peste limita legală, de a spori siguranța rutieră (inclusiv prin verificarea tahografelor) și de a sprijini transportatorii corecți.
 
Câteva date suplimentare despre amploarea acestor controale:
 
– 226 de vehicule cântărite,
– 154 de vehicule au fost imobilizate (prin reținerea plăcuțelor de înmatriculare), până la intrarea în legalitate
 – 226 de procese verbale de constatare a contravențiilor au fost întocmite,
257 de contravenții au fost sesizate,
 – 6 dispozitive de manipulare au fost descoperite (acestea modifică datele înregistrate de tahografele montate la bordul vehiculelor de transport de marfă, cu consecințe periculoase pentru siguranța rutieră și șoferi).
 
Aviz amatorilor: aceste controale se fac în sfârșit pe bune. Nu le vom opri, ba din contră – am cerut ISCTR, care are o nouă conducere începând cu luna iulie, să accelereze ritmul lor și să le extindă în absolut toată țara. Doar așa putem proteja infrastructura și susține transportatorii de bună-credință”.
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.