Anadolu Automobil Rom va livra 16 autobuze Karsan e-Jest pentru Aiud

Anadolu Automobil Rom va livra 16 autobuze electrice Karsan e-Jest pentru transportul public din Aiud, potrivit contractului în valoare de 22 milioane de lei (fără TVA) semnat, în 24 februarie, cu reprezentanții Primăriei.

Vehiculele vor fi furnizate împreună cu 16 instalații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă. Astfel, cei care vor alege să utilizeze transportul public în localitate vor putea călători confortabil și ecologic în noile vehicule moderne.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Modelul ofertat este Karsan e-Jest, unul dinte cele mai noi și mai moderne autobuze electrice de pe piață. Este ideal pentru a suplini transportul urban în localitățile cu un trafic redus de călători. Micul autobuz a reușit să se impună pe nu mai puțin de 19 piețe internaționale. Cele peste 6.000 de unități vândute în mai multe țări europene și din Asia sunt o confirmare a calității acestui vehicul urban de capacitate mică. Modelul de bază, Karsan Jest, a fost lansat în 2013 și este un succes confirmat. Ca orice produs bun, Karsan Jest a trebuit să se modernizeze pe parcurs. Astfel, după trecerea la normele de poluare Euro 6 a făcut un pas decisiv în privința ecologiei și a trecut la un grup motopropulsor electric. 

Pentru a fi în pas cu timpurile Karsan Jest a primit o motorizare electrică de la unul dintre cei mai experimentați producători europeni de vehicule electrice: BMW i. Constructorul german furnizează ansamblul de acumulatori, electronică și motor electric pentru Karsan e-Jest. Acest grup motopropulsor a fost deja testat în condiții reale de piață în peste 70.000 de unități la nivel mondial, în cele mai variate condiții de exploatare, umiditate și temperatură. Rezultatul este un ansamblu modern, eficient, fiabil și, nu în ultimul rând, nepoluant. 

Mulțumită consumului mediu de numai 30 kw/100 km, vehiculul are o autonomie de până la 150 km, suficienți pentru asigurarea unui program de lucru normal în orașele mici. De asemenea, sistemul de încărcare rapidă permite ca, după numai 20 de minute să asigure o reumplere a bateriilor suficientă până aproape de întreaga capacitate. În plus, în doar șase ore, sistemele de încărcare lentă pot duce acumulatorii la 100% din capacitate pornind de la stadiul de descărcare după o zi de muncă în trafic. 

Karsan e-Jest are o lungime de mai puțin de 5,9 metri și poate tranporta peste 20 de călători, cumulat pe scaune și în picioare. De asemenea, vehiculele ofertate includ sisteme de supraveghere video a salonului de pasageri, routere-WiFi pentru conexiune la Internet, sisteme de numărare automată a pasagerilor, validatoare pentru plățile cu card bancar și panou de informare călători cu LED-uri. Anadolu Automobil Rom. Oferă aceste vehicule cu o garanție generală de cinci ani.

Contractul semnat de către Primăria Municipiului Aiud împreună cu Anadolu Automobil Rom este și face parte din proiectul „Transport public ecologic în municipiul Aiud” este un program cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3, Prioritatea de investiții 4e, Obiectiv specific 3.2, apelul de proiecte nr. POR/2017/3/3.2/1/7 REGIUNI. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.