ANAF a finalizat procedurile de conectare a caselor de marcat la serverele sale

Imagine: Jean-Mihai Pâlșu
Imagine: Jean-Mihai Pâlșu

Procedurile pentru conectarea caselor de marcat la serverele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au fost finalizate, informează instituția.

Legea prevede că la 1 noiembrie 2018 președintele ANAF trebuie să emită un ordin care să precizeze data la care casele de marcat trebuie să transmită informațiile către serverele instituției.

Acest proiect vizează conectarea a peste un milion de case de marcat la serverele ANAF, astfel încât transmiterea de date să înceapă la jumătatea anului 2019.

“Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a finalizat specificațiile tehnice și structura fișierelor pe care casele de marcat urmează să le trimită către ANAF în conformitate cu Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 479/2003. Acestea au fost definitivate în urma întâlnirilor de lucru desfășurate în ultimele cinci luni între ANAF și reprezentanții Asociației Distribuitorilor de Aparate de Marcat Electronice Fiscale (ADAMEF) și ai Patronatului Comercianților și Servisanților de Case de Marcat”, se arară într-un comunicat remis joi de ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.