ANAT a discutat cu ministrul elen al Turismului despre ridicarea restricțiilor

Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) s-a întâlnit, în 4 mai, cu ministrul Turismului din Grecia, Vassilis Kikilias, în prima zi a vizitei de lucru în România a demnitarului elen.

Temele discutate au fost legate de eliminarea completă a restricțiilor pentru turiștii români, respectiv rezolvarea problemelor legate de accesul cu autoturismul propriu, prin vămile de la Makaza și Promachonas.

Delegația ANAT, condusă de președintele Dumitru Luca și prim-vicepreședinte Alin Burcea, a solicitat din nou suplimentarea culoarelor de acces dar și a personalului din frontiere, pentru fluidizarea traficului din punctele vamale și a obținut promisiuni ferme în acest sens pentru sezonul estival 2022.

Odată cu ridicarea restricțiilor sanitare, care presupuneau verificări suplimentare în frontieră,  timpul de așteptare pentru turiștii români se va reduce considerabil.

Părțile au discutat, de asemenea, despre turismul religios, în vederea extinderii sezonului turistic, dar au fost abordate și zonele de interes pentru turiștii din Grecia care vin în România: București, Delta Dunării, circuite culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.