Anca Boagiu vrea 530 km de autostrada in 3 ani

 

Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, a anuntat vineri, la o masa rotunda pe tema Agendei 2020 Romania, ca obiectivul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) este sa realizeze 530 km de autostrada si sa modernizeze 800 km de drumuri nationale, in urmatorii trei ani. Banii vor putea fi atrasi de la BERD si BEI, daca Romania isi va pregati portofoliul de proiecte cu finantare europeana, a precizat demnitarul.

Ministrul Transporturilor a mentionat ca deblocarea fondurilor europene in infrastructura va fi realizata in paralel cu reorganizarea managementului din sistem. “Important este ca am depasit perioada 2007 – 2008, in care nu am atras deloc fonduri europene, deoarece autoritatea de management nu era acreditata”, a declarat Anca Boagiu.

Ea a adaugat ca printre obiectivele institutiei se numara readucerea tinerei generatii in cadrul MTI si in companiile din subordine. “Cresterea economica poate fi recuperata daca investim in infrastructura, in transport. Prioritatea este de a readuce in MTI si in companiile din subordine tanara generatie. Am convingerea ca un progres rapid poate fi facut cu tinerii care sunt dinamici, au o viziune europeana. Nu neg profesionalismul celor aflati in sistem, dar un nou val este absolut necesar. Capacitatea si dinamismul tinerilor romani a fost demonstrat in toate domeniile de activitate”, a spus Boagiu. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.