Andreescu, data afara dupa scandalul cu spatiile RA-APPS

Daniela Andreescu, secretarul general al Guvernului (SGG), a fost revocata din functie de premierul Emil Boc, dupa ce presa a scris ca, in calitate de sefa a RA-APPS, le-a dat fiicei si sotului spatii de la Regie. Mai mult, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a gasit-o vineri in incompatibilitate. Sfidand pe toata lumea, ea a spus ca, potrivit Codului Familiei, sotul nu este ruda, iar copiii din alta casatorie ai sotului ii sunt  afini.

Agentia Nationala de Integritate a informat oficial Guvernul, vineri, ca exista premise pentru incalcarea legislatiei privind conflictul de interese de catre seful SGG, Daniela Andreescu, prin spatiul RA-APPS atribuit sotului acesteia.

Premierul a precizat insa ca a hotarat revocarea din functie pe baza unei “decizii administrative suverane”, fara sa primeasca vreo informare din partea ANI. Emil Boc a fost auzit tipand in biroul sau dupa ce a chemat-o la el pe Andreescu. Adevarul este ca numai de un asemenea scandal de coruptie nu avea nevoie acum, dupa asocierea numelui sau cu cel al primarului arestat la Cluj, Sorin Apostu. De altfel, mai multi lideri din PDL i-au solicitat sa o demita urgent pe sefa RA-APPS.

Desi Andreescu a sustinut initial ca doar fiica sa a luat un spatiu central de la RA-APPS, presa a dezvaluit ca alt spatiu este inchiriat Clubului sportiv Delta Fishing, apartinand actualului ai sot, Aurel Teodorescu.

Bogdan Teodorescu, fiul vitreg al Danielei Andreescu, a fost in 2009 consilierul ei personal la Secretariatul General al Guvernului, iar acum este director la sucursala care se ocupa chiar de administrarea fondului imobiliar.

Si fiica lui Andreescu din prima casatorie, Irina Zisman, a fost angajata candva la AVAS, tot o institutie coordonata de mama sa. Acum este asociat in firma Daniro Events, care a castigat un contract de 38.000 de lei pentru furnizarea de aranjamente florale la Senat. Deci o familie de bugetari pe cai mari.

Potrivit declaratiei de avere, Daniela Andreescu are un teren in Mogosoaia si inca unul in Bucuresti, dar si un apartament si o casa. Are bijuterii in valoare de 50.000 de lei. Impreuna cu sotul detine 3 masini dintre care doua marca BMW, un X3 si un X5, dar si o barca.

Aurel Teodorescu, sotul Danielei Andreescu, detine o casa si un teren in Bucuresti, 25.000 de lei in conturi si a obtinut in 2009 de la firma Daniro Events, la care actionar este Irina Zisman, un salariu de 27.000 de lei.

Reamintim ca Guvernul a aprobat, in sedinta din 16 noiembrie, o ordonanta de urgenta prin care sunt puse in vanzare peste 700 de imobile aflate in administrarea RA-APPS. Pe lista acestor imobile se regaseste atat sediul firmei fiicei secretarului general al Guvernului, Irina Zisman, sediu care se afla pe strada Ion Campineanu nr. 3A, precum si o cota indiviza, de 32,89 mp, situata la parter, la adresa la care se afla firma lui Aurel Teodorescu, str. Matei Basarab nr. 71.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.