Angajații Clariant, implicați în „Luna Plantării Arborilor“

Clariant, companie inovatoare și sustenabilă axată pe produse chimice de specialitate, s-a alăturat acțiunii de plantare de copaci, ce a avut loc în data de 9 aprilie, în cadrul Ocolului Silvic Craiova – Unitatea de Producție 4 Bratovoiești.

Astfel, 34 de angajați ai Clariant au participat ca voluntari la sădirea a 1.400 de puieți de stejar pedunculat. Inițiativa s-a derulat respectând măsurile de prevenire a Covid-19.

Evenimentul face parte din proiectul „Luna Plantării Arborilor”, care se desfășoară, de 15 ani, în județul Dolj, în perioada 15 martie 15 aprilie, și este organizat de Studioul Teritorial de Radio Craiova în parteneriat cu Direcția Silvică Dolj. Clariant, Brigada Multinațională Sud-Est, din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Asociația Acces s-au alăturat acțiunii.

Clariant susține activitățile ecologice și se implică activ în sprijinirea comunității locale: „Fiecare dintre noi are un impact real asupra mediului înconjurător, iar protejarea acestuia ține de noi toți. Acțiunea de plantare de copaci, inițiată de Radio Craiova, în parteneriat cu Direcția Silvică Dolj, se aliniază perfect cu valorile companiei Clariant, protejarea vieții și a comunității fiind unul dintre obiectivele noastre majore.  Angajații Clariant și-au arătat din nou interesul și angajamentul pentru binele comunității din care facem parte cu toții și au spus DA, acțiunii ecologice. Le mulțumesc călduros tuturor celor ce s-au implicat activ dând un frumos exemplu de civism și reponsabilitate”, a declarat Dragoș Gavriluță, director de proiect sunliquid® România. 

Pe parcursul anului trecut, Clariant s-a implicat într-o serie de inițiative în sprijinul comunității locale din Podari. Compania a renovat dispensarul din comună, a donat pachete cu alimente de bază și produse igienico-sanitare familiilor aflate în nevoie și a fost parte a unei campanii de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor fără stăpân. 

Investiția Clariant din Podari este una dintre cele mai mari investiții de tip greenfield aflate în derulare, în sud-vestul României. Prin tehnologia inovativă sunliquid®, recunoscută și premiată la nivel internațional, fabrica va procesa anual, la capacitate maximă, peste 250.000 de tone de paie de grâu, provenite de la fermierii locali, rezultând 50.000 de tone de etanol celulozic. Finalizarea fabricii este preconizată pentru finalul anului 2021, ulterior urmând a fi demarată producția.

Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, complet sustenabil și neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi ușor amestecat în combustibilul convențional și utilizat în infrastructura auto actuală. Etanolul celulozic este cu atât mai important, în contextul în care  Uniunea Europeană își propune să atingă neutralitatea climatică până în 2050 și să susțină utilizarea energiei din surse regenerabile în toate tipurile de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.