Angajezi someri, esti scutit 6 luni de CAS

Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, 23 februarie, un act normativ prin care firmele care angajeaza someri sunt scutite 6 luni de la plata CAS, cu conditia sa mentina salariatul timp de un an.

Premierul Emil Boc a precizat ca scutirea de la plata CAS va fi acordata doar daca persoanele angajate se afla in evidentele agentiilor de somaj pentru cel putin trei luni. De asemenea, el a atentionat ca actul normativ se va aplica numai in conditiile in care firmele vor mentine angajatii in functie pe o perioada de 12 luni.

Scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale nu va fi acordata firmelor care au mai avut in ultimul an raporturi de munca incheiate cu persoanele nou angajate si nici angajatorilor care ocupa, in acest fel, posturile vacantate in ultimul an dupa concedierea unor salariati, a precizat premierul Emil Boc.

Seful Guvernului estimeaza ca, prin masura adoptata, se vor obtine venituri suplimentare de 14,4 milioane de lei din impozitul pe venit, de 13,3 milioane lei din asigurarile sociale de stat si de 4,9 milioane lei din asigurarile sociale de sanatate. “De asemenea, speram ca, prin aceasta masura, sa aducem in jur de 50.000 de locuri de munca si sa mentinem somajul in limite controlabile”, a declarat Emil Boc. Premierul a precizat ca somajul inregistrat in luna februarie este de 8,1%, la nivelul lunii ianuarie.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.