Anvelopele mai vechi de 10 ani vor fi interzise în Marea Britanie

Reprezentantul Departamentului englez al Transporturilor, baroneasa Vere din Norbiton a anunțat la mijlocul lunii iulie interzicerea, în Anglia, Scoția și Țara Galilor, a anvelopelor cu o vechime mai mare de 10 ani pentru autocare, autobuze și camioane. Decizia se înscrie în noile măsuri care vizează îmbunătățirea siguranței rutiere.

Interdicția urmează o investigație extinsă, inclusiv cercetări comandate de Departamentul pentru Transporturi, care indică faptul că anvelopele îmbătrânite suferă coroziuni care pot genera accidente. În acest context, va deveni ilegală utilizarea de anvelope cu o vechime de peste 10 ani pe roțile de pe axa față ale camioanelor, autobuzelor și autocarelor, în timp ce în cazul microbuzelor sunt vizate toate roțile.

Legislația privind aplicarea acestor interdicții va fi emisă în toamnă și, va avea în vedere, inclusiv anvelopele reșapate.

Baroneasa Vere din Norbiton

Baroneasa Vere din Norbiton: „În același mod în care nu ați conduce o mașină cu frâne defecte, este esențial să vă asigurați că anvelopele dumneavoastră sunt potrivite pentru a face mai sigură fiecare călătorie.”

Șoferii, proprietarii și operatorii, responsabili pentru siguranța vehiculelor lor, vor trebui să se asigure că vor îndeplini noile cerințe.

Anunțul privind anvelopele reprezintă cel mai recent pas făcut pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, ca urmare a lansării, în 2019, a Declarației de siguranță rutieră și a unui plan de acțiune pe doi ani, care stabilea peste 70 de măsuri pentru reducerea numărului de persoane ucise sau rănite pe drumurile din Marea Britanie.

Meda IORDAN

meda.iordan@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.