APM Terminals Poti investește în operațiuni mai sigure și sustenabile

APM Terminals Poti investește în operațiuni mai sigure, mai eficiente și mai sustenabile, potrivit USER.

Portul maritim Poti este cel mai mare din Georgia, care manipulează containere, lichide, mărfuri uscate în vrac și feriboturi de pasageri. Instalația polivalentă are 15 dane, o lungime totală a cheiului de 2.900 de metri, peste 20 de macarale de chei și 17 km de cale ferată, potrivit site-ului portului.

Portul servește ca o poartă europeană pentru comerțul internațional în Georgia, Armenia și Azerbaidjan și este situat ideal pentru a deveni un hub pentru comerțul cu Asia Centrală. Oferă trafic direct de feriboturi cu porturile de la Marea Neagră din Ucraina, Rusia și Bulgaria și este conectat la rețeaua feroviară națională, cu conexiune cu toate orașele cheie din Georgia.

Planul de investiții de mai multe milioane de dolari al APM Terminals Poti continuă în acest an. Modernizarea infrastructurii și echipamentelor existente la cel mai mare port al Georgiei crește capacitatea, îmbunătățește siguranța și eficiența și reduce impactul asupra mediului.

Cea mai recentă achiziție a două buncăre hidraulice de descărcare în vrac de 40 m3 va permite descărcarea mărfurilor bulk mai eficient, cu pierderi minime de praf sau de marfă. Marfa poate fi încărcată în buncăr chiar și atunci când nu există niciun camion dedesubt. Acest lucru este mai eficient, are ca rezultat o încărcare mai sigură a camionului și minimizează supra/subîncărcarea.

Pe lângă faptul că oferă o rată de descărcare a încărcăturii de până la 10.000 de tone pe zi, buncărele oferă, de asemenea, o îngrijire mai bună a încărcăturii și o performanță de mediu mai bună, deoarece eliberarea controlată a mărfii reduce dramatic deversarea mărfii pe chei. Două buncăre convenționale au fost, de asemenea, construite în Poti de către echipa locală de întreținere și inginerie foarte instruită a APM Terminals, oferind și mai multă flexibilitate operațiunilor.

 

„Dezvoltăm comerțul global și facem portul nostru un loc mai sigur și mai bun pentru viitor; ne pasă de oamenii noștri și de clienții noștri și de aceea ne străduim în mod constant să facem serviciile mai productive, mai eficiente și mai fiabile pentru părțile interesate. Cred că aceste investiții și îmbunătățirile constante ale infrastructurii vor face din APM Terminals Poti terminalul ales pentru partenerii noștri”, spune Julián Fernández, managing director al APM Terminals Poti.

Investițiile suplimentare pentru mărfuri în vrac includ un excavator, un încărcător frontal cu roți și un camion special cu aspirator. Acesta din urmă curăță în mod continuu zona în timpul operațiunilor și imediat după finalizare, pentru a reduce impactul asupra mediului.

S-a făcut o investiție semnificativă în 80 de rotainere, care oferă una dintre cele mai ecologice și eficiente modalități de transport și încărcare a mărfurilor în vrac – fără scurgeri și o reducere drastică a emisiilor de praf în timpul operațiunilor de încărcare a navelor.

Rotainerele au sporit, de asemenea, securitatea încărcăturii, deoarece încărcătura este asigurată cu un capac după încărcare, oferind protecție completă atât împotriva furtului, cât și împotriva scurgerilor sau a emisiilor de praf în timpul transportului terestru. Capacul este îndepărtat doar pe măsură ce containerul este încărcat în vas folosind un dispozitiv de ridicare a containerului rotativ special conceput.

Portul Poti primește anual mii de autoturisme de import. Pentru a găzdui volume în creștere în fiecare lună, două stivuitoare de 16 tone au fost adăugate flotei existente pentru operațiuni mai rapide și mai sigure.

„Suntem concentrați pe modernizarea infrastructurii și a tehnologiei portuare”, a adăugat Julián Fernández. „De când am preluat conducerea portului, APM Terminals a investit zeci de milioane în revigorarea portului. Acesta este doar începutul, deoarece vedem oportunități continue de îmbunătățire prin investiții direcționate pentru a sprijini operațiuni mai eficiente și mai ecologice.”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.