Archicom, designer pentru un nou centru de distributie Mega Image

 

Contractul semnat cu Mega Image a inclus studiile de fezabilitate si logistice, precum si lucrarile de design pentru noul centru de distributie al retailerului Mega Image, care se va construi pe o suprafata de aproximativ 100.000 mp, in sud-estul Bucurestiului, in localitatea Popesti-Leordeni, se arata intr-un comunicat Archicom remis redactiei.

Mega Image este un lant de super-market-uri detinut de retailerul belgian Delhaize Group, care activeaza pe 3 continente, in 5 tari (Statele Unite, Belgia, Grecia, Romania si Indonezia). In Romania, grupul are 57 super-market-uri in Bucuresti, judetul Ilfov, Constanta si Ploiesti, reteaua fiind in prezent in plin proces de extindere. Super-market-urile retailerului functioneaza sub brandurile Mega Image si Red Market. Mega Image a deschis anul acesta 6 noi magazine in Bucuresti, Constanta si Otopeni.

In 2009, Archicom a fost selectat drept consultant pentru a realiza o serie de analize pentru reteaua de distributie a Mega Image. Aceste analize au avut ca scop determinarea dimensiunii noului centru de distributie situat in afara Bucurestiului. Archicom a efectuat studiile de fezabilitate si logistice, a obtinut permisele de constructie si a executat proiectarea generala a centrului. Comanda catre Archicom a inclus constructia atat a unor suprafete cu temperatura controlata cat si normala. „Noul centru de distributie va fi dezvoltat dupa o tehnologie de ultima generatie, care indeplineste toate cerintele si standardele moderne de calitate. Noua constructie va contribui la intarirea pozitiei Mega Image pe piata din Romania si la dezvoltarea acestuia“, afirma Gerard Kuijs, CEO al Archicom.

„Valoarea adaugata pe care ne-o aduce cooperarea cu Archicom va consta in primul rand in faptul ca firma a realizat designul proiectului luand in considerare functionalitatea cladirii din perspectiva operatiunilor logistice care se vor desfasura in cadrul acesteia. Mai mult decat atat, avand in vedere experienta considerabila a Archicom in acest domeniu, avem incredere ca ne vor oferi cele mai viabile solutii pentru nevoile business-ului nostru“, a declarat un reprezentant Mega Image.

Similar altor proiecte, contractul cu Mega Image a fost semnat in urma unuia dintre seminarele logistice pe care Archicom le-a organizat in ultimii ani in Bucuresti si in tara. Archicom a realizat o serie de studii in ceea ce priveste dezvoltarile industriale, evolutia si problemele cu care se confrunta piata de retail. Toate acestea i-au conferit o expertiza considerabila si o pozitie importanta printre jucatorii pe piata logistica, criterii care au stat la baza selectiei de catre Mega Image, unul dintre cei mai dinamici retaileri pe piata romaneasca. Archicom este cunoscut pe piata romaneasca pe de o parte ca fiind consultant in servicii logistice, supply chain, procese de transport si outsourcing logistic, optimizarea operatiunilor in cadrul depozitelor si, pe de alta parte, in project management si proiectare pentru toate tipurile de constructii industriale.

Alexandru STOIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.