Arhitectul-sef din Galati, prins cu mita

 

Ion Banas, arhitectul-sef al Primariei Galati a fost retinut, miercuri, de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Galati, dupa ce a fost prins in flagrant delict primind o transa din 3.000 de euro ceruti drept mita de la un denuntator caruia i-a promis ajutor in obtinerea documentelor pentru construirea unui balcon, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.

 

Potrivit ordonantei de punere in miscare a actiunii penale, in 2008, Banas, in calitate de architect-sef la Primaria municipiului Galati, a pretins si primit de la un denuntator suma de 1.500 de euro. Pentru acesti bani, el i-a promis denuntatorului ca-si va exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie, in scopul obtinerii documentelor prevazute de lege pentru construirea unui balcon. In februarie 2011, Banas i-a mai cerut denuntatorului 1.500 de euro, pentru a-i aproba toata documentatia necesara intrarii in legalitate, respectiv autorizatie de construire, certificat de urbanism si alte documente, urmand sa intervina si pe langa primar sau consilierii locali. Totodata, Banas i-a comunicat denuntatorului ca amenda pentru ridicarea unei constructii fara detinerea actelor necesare este foarte mare, maximul fiind de 100.000 de lei.

Banas a fost prins in flagrant delict de catre anchetatori, imediat dupa ce a primit de la denuntator suma de 5.800 de lei, reprezentand o prima transa din banii promisi. El este prezentat Tribunalului Galati cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.