ARR: Se reia, în anumite condiții, transportul rutier internațional de persoane prin servicii ocazionale

Transportul rutier internațional de persoane prin servicii ocazionale se poate relua, în anumite condiții, potrivit prevederilor de la pct. 11, alin. 2, din Anexa Hotărîrii nr. 24/14.05.2020, adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), în 15 mai, privind măsurile de prevenire și control al infecțiilor, în perioada stării de alertă, instituită pentru o perioadă de 30 de zile, amintește autoritatea rutieră română (ARR).

foto: Jean-Mihai Pâlșu

La alin. 1, punctul 11 din anexa Hotărîrii nr. 24/14.05.2020 a CNSU prevede:

  • Se menține suspendarea transportul rutier internațional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale și servicii ocazionale în trafic internațional, pentru tóate cúrsele efectuate de către operatorii de transport spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos și Turcia și din aceste țări către România până la data de 01.06.2020.

La alin. 2, se stipulează că această suspendare nu se aplică transportului rutier internațional de persoane prin servicii ocazionale în care sunt îndeplinite următoarele condiții cumulative:

  1. sunt transportate numai persoanele care: au un contract de muncă valabil pe teritoriul statului de destinație, au drept de ședere valabil în statul de destinație sau se întorc în Româniadin statul în care au lucrat sau au locuit;
  2. există acordul, aprobarea sau avizul statelor tranzitate și a statului de destinație privind desfășurarea cursei;
  3. operatorul de transport rutier informează Autoritatea Rutieră Română –A.R.R. din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, cu cel puțin 24 de ore înainte de plecarea în cursă, cu privire la efectuarea cursei, precum și toate celelalte date și informații prevăzute de legislația specifică în vigoare; odată cu informarea respectivă, operatorul de transport prezintă acceptul tuturor statelor tranzitate precum și a statului de destinație pentru derularea transportului respectiv;
  4. operatorul de transport rutier care efectuează transportul, împreună cu agenția de recrutare și persoanele care urmează a fi transportate iau toate măsurile necesare pentru respectarea normelor și recomandărilor autorităților responsabile privind evitarea aglomerării persoanelor, măsurile de protecție și siguranță a pasagerilor și conducătorilor auto.

ARR informează că documentul/documentele de la punctul b) se transmite/transmit la adresa de e-mail raportarionline@arr.ro iar cursele pot fi raportate la acest link.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.