Asediu pe roti in Bucuresti

Timp de doua zile, Bucurestiul va fi blocat de camioanele reprezentantilor Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) care, culmea, nu cer nici bani, nici locuri de munca. Ei solicita autoritatilor sa stopeze \”pirateria\” din transporturile de persoane, taxi, dar si din scolile de soferi sau service-uri auto. La mitingurile din 17 si 18 martie, Primaria Capitalei a acceptat participarea a doar 8.000 din cele 15.000 de camioane pentru care s-a cerut autorizarea.

Primarul general Sorin Oprescu a argumentat ca nu doreste ca bucurestenii sa nu poata ajunge la serviciu din cauza protestului transportatorilor. \”Am vorbit cu Asociatia transportatorilor si mi-au cerut autorizatie pentru miting, dar nu am acceptat toate conditiile lor, mai ales in privinta numarului de camioane. Sub presiune nu cedez nimic. Deci, va fi miting, dar nu cu 15.000 de masini. Nimeni nu doreste ca orasul sa fie blocat; lumea trebuie sa mearga la serviciu. Respectam drepturile tuturor, si pentru protest, dar si pentru circulatie\”, a anuntat Oprescu.

Edilul-sef s-a referit la faptul ca, printr-o \”somatie publica\”, COTAR a cerut municipalitatii sa suspende transportul local efectuat intre Bucuresti si judetul Ilfov. Printr-un Protocol, judetul Ilfov avea obligatia sa vireze catre Capitala contravaloarea biletelor incasate. \”Din cate cunoastem, pana la acest moment, Judetul Ilfov ar datora Municipului Bucuresti peste 2.000.000 euro, rezultat al Protocolului de transport aprobat prin HCGMB 346/2008\”, se arata in Somatia publica a COTAR. Transportatorii adauga si ca, urmare a Protocolului, societatile de transport private sunt in pragul falimentului

Potrivit presedintelui COTAR, Vasile Stefanescu, in afara de mitingurile din 17 si 18 martie, vor avea loc proteste asemenatoare in toata tara, pe 23, 24 si 25 martie.

\”Vrem un singur lucru: nu bani sau locuri de munca, ci reglementarea transportului nelicentiat. Nu am fost chemati la nicio intalnire cu autoritatile, desi am avertizat ca pirateria ne falimenteaza pe noi si produce statului o frauda fiscala imensa. Mitingul din 17 si 18 se va continua pe 23, 24, 25, in toata tare, cu 80 – 100.000 de masini\”, a anuntat, marti, Stefanescu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.