ASF a aprobat retragerea Uniqa Asigurări de pe piața RCA

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat retragerea, la cerere, a autorizaţiei pentru practicarea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie (RCA) acordată societăţii Uniqa Asigurări.

„În momentul de faţă, avem o iniţiativă prin care am depus autorităţilor retragerea licenţei de RCA. Astfel, nu vrem să mai fim prezenţI pe acest segment, dar vom fi pe restul segmentelor, declara în urmă cu două zile Valentin Coroiu, vicepreşedinte al Uniqa Asigurări, în cadrul conferinţei Patronatului Român al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR).

Conform unui comunicat al ASF, transmis în 24 noiembrie, a mai fost aprobat şi proiectul de achiziţie prezentat de Allianz-Ţiriac Asigurări în vederea dobândirii unei participaţii calificate directe din capitalul social al societăţii Gothaer Asigurări Reasigurări.

În cadrul şedinţei a fost aprobată modificarea structurii acţionariatului indirect semnificativ al societăţii Porsche Broker de Asigurare, precum şi modificările aduse Actului constitutiv al societăţii D&CA Insurance Broker (cesiune de părţi sociale, noi asociaţi semnificativi, structura asociaţilor, modificare articol).

În şedinţa de miercuri a fost aprobată solicitarea S.S.I.F. Swiss Capital de prelungire, cu 2 ani, a perioadei maxime de auditare de 5 ani consecutivi a societăţii de către actualul auditor financiar, Mazars Romania, respectiv pentru situaţiile financiare aferente exerciţiilor financiare 2022 şi 2023.

Totodată, a fost decisă aprobarea prospectului întocmit în vederea admiterii la tranzacţionare pe piaţa reglementată administrată de BVB a obligaţiunilor emise de Libra Internet Bank Bucureşti şi a emiterii Certificatului de înregistrare a acestora.

Pe partea de reglementare, a fost adoptat proiectul de Regulament pentru modificarea şi completarea Regulamentului A.S.F. nr. 1/2019 privind evaluarea şi aprobarea membrilor structurii de conducere şi a persoanelor care deţin funcţii-cheie în cadrul entităţilor reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, precum şi notificarea ESMA cu privire la intenţia A.S.F. de a se conforma Ghidului comun ESMA-EBA privind adecvarea membrilor structurii de conducere şi a persoanelor care deţin funcţii cheie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.