ASF a acceptat o firmă irlandeză pe piața RCA

rca_politaAutoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a oferit un răspuns afirmativ notificării primite din partea Băncii Centrale din Irlanda cu privire la solicitarea depusă de societatea Euro Insurance DAC (denumire comercială LeasePlan Insurance) de a activa pe piaţa asigurărilor din România în baza libertăţii de prestare a serviciilor (FOS – Freedom of Services).

“Euro Insurance DAC poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), începând cu data de 3 martie 2017, cu condiţia respectării prevederilor legislaţiei specifice referitoare la asigurările de răspundere civilă auto obligatorii: Legea 237/2015, OUG 54/2016 şi Norma 39/2016”, precizează ASF, într-un comunicat.

Numărul asigurătorilor activi pe piaţa de RCA va ajunge la 9, după ce ASF a decis declanşarea procedurii de faliment în cazul Carpatica Asig, în luna iulie a anului trecut.

Luna trecută și-a anunțat intrarea pe piața românească și o firmă bulgărească: DallBogg.

Compania Euro Insurance DAC (LeasePlan Insurance) a fost înființată în anul 1994 ca subsidiară a grupului irlandez LeasePlan Corporation. LeasePlan Insurance este activă în 23 de țări și oferă asigurări de răspundere civilă auto obligatorii (RCA) pentru flota LeasePlan, companie de leasing operațional membră a grupului irlandez, dar și pentru alte flote mari. LeasePlan Insurance se supune reglementărilor Băncii Centrale a Irlandei.

Liderul pieţei RCA a devenit Euroins, la finalul anului trecut, cu o cotă de piaţă de 21%, depăşind fostul lider, Asirom (17,3%). La jumătatea anului trecut, Asirom avea o cotă de piaţă de 22,3%, iar Euroins deţinea 18,4%. În topul pe 2016 urmează City Insurance (16,1%), Carpatica (10,5%), Allianz-Tiriac (9,5%), Omniasig (9%), Groupama (7%), Generali (5,1%) şi Uniqa (4,9%).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.