ASF: City Insurance, amenzi de 10,93 mil. lei. FGA preia conducerea

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a amendat cu 2,93 milioane lei Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance și cu 8 milioane de lei pe membrii conducerii ei, în urma mai multor acţiuni de control la sediul asigurătorului (on-site), dar şi controale permanente (off-site).

„Au fost impuse, de asemenea, măsuri cu scopul remedierii deficienţelor constatate. (…) Consiliul ASF a decis desemnarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA), în vederea înlocuirii temporare a organului de conducere al asigurătorului, cu o durată a mandatului de 4 luni de la data intrării în vigoare a deciziei, cu posibilitatea prelungirii acesteia în condiţiile art. 36 din Legea nr. 246/2015”, precizează ASF, într-un comunicat de presă transmis pe 4 iunie.

City Insurance este obligată să transmită ASF, spre aprobare, „un plan de finanţare şi redresare pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care să acopere cerinţele de capital”.

Au fost amendați cu câte 1 milion de lei și li s-a retras aprobarea acordată de ASF: Renato Szilagyi – Preşedinte Directorat, Buzerea Barbu Mircea – Vicepreşedinte al Directoratului, Spyridon Stavros Mavrogalos Fotis – membru al Directoratului, Browne Woodthorpe Robert – Preşedinte al Consiliului de Supraveghere,  Rossler Max Walter – Vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere, precum și Pascale Cristian, Arampova Aelita și Papanikolaou Epameinondas – toți membri ai Consiliului de Supraveghere.

Totodată, Consiliul ASF a hotărât „suspendarea drepturilor de vot aferente acţiunilor deţinute de acţionarul Vivendi Internaţional, în conformitate cu prevederile art. 163 alin. (6) şi alin. (8) din Legea nr. 237/2015″.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.