ASF nu a primit nicio cerere de autorizare pentru RCA de la EximAsig

autoritatea-asfASF nu a primit până în prezent nicio cerere de autorizare pentru asigurări auto RCA din partea societății EximAsig, deținută de banca cu capital de stat Eximbank.

Precizarea vine la o zi după ce patronatele din transporturile rutiere au solicitat Guvernului și Parlamentului inițierea imediată a procedurilor prin care compania EximAsig România să fie autorizată să emită polițe RCA.

“Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a primit până la această dată nicio cerere de autorizare pentru asigurări auto RCA din partea societății EximAsig, societate de asigurări deținută de banca cu capital de stat Eximbank. ASF încurajează intrarea pe piața RCA a unor noi societăți de asigurări, inclusiv EximAsig, în condițiile legii”, menționează ASF.

Reprezentanții patronatelor din transporturile rutiere – UNTRR, FORT, APTE 2002, APULUM, ARTRI – au solicitat Guvernului și Parlamentului „sã dispunã inițierea de demersuri imediate astfel încât Compania de Asigurãri – Reasigurãri Exim România (EximAsig România) sã fie autorizatã de cãtre Consiliul Autoritãții de Supraveghere Financiarã (ASF) pentru a emite asigurãri obligatorii de rãspundere civilã auto (RCA) pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule și de tramvaie conform legislației în vigoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.