Asociația RoOmenia-Voluntari în Europa „Desenează un zâmbet”

Asociația RoOmenia-Voluntari în Europa a derulat, în peste 20 de zone din țară, a 4-a ediție a campaniei „Desenează un zâmbet”, dedicată copiilor.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Sunt momente în viață când ne oprim să ne minunăm de miracolele care ne înconjoară, iar unul dintre cele mai frumoase miracole este zâmbetul unui copil. Zâmbetul care emană puritate, speranță și bucurie.

În această lume în continuă mișcare, noi, cei din diaspora, simțim adesea dorul de acasă, dorul de a fi împreună cu cei dragi. Aducem România mai aproape de noi prin campania „Desenează un zâmbet”, derulată de Asociația RoOmenia-Voluntari în Europa, campanie ajunsa deja la editia a IV-a și in care, anul acesta, am reușit să aducem zâmbete pe fețele a peste 3.800 de copii.

Românii din diaspora, dar si din România, au cumpărat dulciuri, au împachetat și trimis, sau au făcut donații. Voluntarii noștri de acasă au început, din 29 mai, să împartă zâmbetele la punguțe in nenumărate locații din tară: Arad, Alba, Cluj, Sălaj, Piatra Neamț, Iași, Botoșani, Brăila, Galați, București, Delta Dunării, Prahova, Pitești, Apuseni, Timișoara, Baia-Mare, Argeș, Onești, Sighet, Reghin, Agnita, Herson-Ucraina si Grindul C.A Rosetti- Delta Dunării.

Nu doar cu ciocolată am pictat zâmbete pe fețele lor, ci și cu dragoste, respect și speranță.

Am ajuns la copii din zone defavorizate, copii cu dizabilități, copii care provin din familii cu probleme materiale –  caopii care sunt pentru noi, o sursă de inspirație și o lecție de curaj.

Am văzut bucuria și lumina din ochii lor, am simțit caldura și iubirea din zâmbetele lor. Aceasta este esența  – să aduci bucurie și să creezi conexiuni.

În aceste zile speciale, gândurile și faptele noastre bune călătoresc din diaspora către România.

Știm că provocările nu se termină aici, dar credem în puterea zâmbetelor de a crea punți peste distanțe și de a aduce speranță.

Vă mulțumim că sunteți alături de noi în această călătorie.

Împreună, putem continua cu un lanțul de zâmbete și de  fapte bune, care  aducă România mai aproape de inimile noastre, indiferent de distanță.

Despre RoOmenia-Voluntari în Europa:

Suntem o organizație care crede în puterea zâmbetului și a binelui. Asociația a creat grupul Facebook VOLUNTARI IN EUROPA pentru toți românii din EUROPA care au nevoie de sprijin în situații speciale. Gruparea organizează recurent acțiuni sociale și de sănătate, cu hashtag #RoOmenia și activități de democrație participativă, precum asistență acordată în înțelegerea procesului de vot în străinătate și transport efectiv spre secțiile de vot din diaspora, pentru românii cu drept de vot aflați în străinătate, la alegerile europarlamentare (2019) și prezidențiale (2020). Deși se implică civic, gruparea este apolitică. Încurajează incluziunea, înțelegând transformările emoționale prin care trece orice înstrăinat de țară. Pe Facebook sunt acceptate doar postări care au legătură cu obiectul grupului și dialogul deschis, în limbaj decent. Sunt descurajate fake news, spamurile, amenințările sau jignirea membrilor, serviciile contra cost, strângerea de fonduri, indiferent de noblețea cauzei. Postările membrilor reprezintă păreri personale.

Adriana Mureșan

Pentru noi, fiecare gest, fiecare cuvânt, fiecare zâmbet semnifică acasă. Prin aceste acțiuni, ne reamintim de rădăcinile noastre și consolidăm legătura cu țara noastră, România.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.