Astra Rail fuzionează cu Greenbrier

Greenbrier Companies, Inc. si Astra Rail Management GmbH vor fuziona iar nou-înființata Greenbrier-Astra Rail a primit toate aprobarile solicitate de autoritatile europene antitrust relevante.

Tranzactia va fi incheiata la 1 iunie 2017 și combina operatiunile Greenbrier Europe cu cele ale Astra Rail, pentru a crea o activitate europeana complexa de productie, inginerie si reparatie a vagoanelor de marfă, potrivit clubferoviar.ro.

Activitatea principala a companiei se va desfasura in Polonia si Romania, iar sediul acesteia va fi stabilit in Olanda. Greenbrier-Astra Rail va avea aproape 4.000 de angajati si 6 unitati de productie in Europa.

In octombrie 2016, Greenbrier a incheiat un acord cu Astra Rail Management GmbH pentru a forma o noua companie, Greenbrier-Astra Rail, care va produce vagoane de marfa si va furniza servicii de inginerie si reparatii.

Conform anuntului (octombrie 2016), Greenbrier-Astra Rail va fi controlata de Greenbrier cu o cota de aprox. 75%. Compania combinata va fi formata din operatiunile europene ale Greenbrier cu sediul in Swidnica, Polonia, si Astra Rail, cu sediul in Germania si Arad, Romania.

Greenbrier-Astra Rail va oferi clientilor sai actuali servicii de productie si reparatii in Europa la o scara mai larga si eficienta imbunatatita. De asemenea, fuziunea ofera oportunitatea de crestere pe pietele de vagoane in tarile Consiliului de Cooperare al Golfului (GCC) si in Eurasia.

Ca plata partiala pentru cota sa majoritara, Greenbrier va plati Astra Rail o suma totala de 60 de milioane de euro (30 de milioane de euro la incheierea acordului si 30 de milioane de euro la 12 luni dupa semnarea acordului).

Compania americana Greenbrier proiecteaza, construieste si comercializeaza vagoane de marfa in America de Nord, America Latina si Europa. Ea detine 8.000 de vagoane pe care le inchiriaza si ofera servicii de administrare pentru peste 266.000 de vagoane.

Cu o experienta de 130 de ani, Astra Rail Industries are o capacitate de 5.000 de vagoane pe an, fiind considerata unul dintre cei mai mari producatori de vagoane de marfa din Europa. Activitatea Astra Rail include servicii de dezvoltare, proiectare si testare, dar si productia vagoanelor de marfa si a boghiurilor, modernizarea, revizia si reparatia vagoanelor, precum si procesarea componentelor din otel si a celor mecanice. Spatiul de productie Astra are o suprafata de 350,000 m2 , iar compania detine un centru de testare pentru verificarea dinamicitatii si fortei statice, testarea franelor si testele pentru evitarea deraierii in curbe.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.