Atentie la hotii de benzina din rezervor!

 

In ultima vreme au aparut tot mai multe cazuri de hoti de benzina din rezervoarele masinilor parcate langa bloc, mai multe persoane din judetele Constanta, Dolj si Caras-Severin fiind cercetate deja pentru furt de combustibil, unele dintre ele fiind prinse chiar in flagrant de catre politisti.

Inspectoratul de Politie al Judetului Caras-Severin anunta ca organele de ordine i-au prins pe hoti in flagrant, imediat dupa ce au sustras combustibil dintr-un autoturism parcat. “In noaptea de 2 spre 3 octombrie, politisti de ordine publica, alaturi de jandarmi, au depistat in trafic, pe strada Tudor Vladimirescu din Caransebes, un autoturism condus de catre D.D., de 25 de ani, in care se mai aflau D.I., de 23 de ani si T.I., de 18 ani, toti din Judetul Caras-Severin. Politistii au controlat autoturismul, gasind in portbagaj doua recipiente de plastic de cinci litri, cu benzina. Din cercetari s-a stabilit ca cei trei au sustras combustibilul in noaptea respectiva dintr-un alt autovehicul, parcat pe o strada in municipiul Caransebes. In cauza, sunt continuate cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, fapta prevazuta si pedepsita de art. 208, 209, Cod Penal”, informeaza IGPR.

Alti hoti au fost depistati furand din benzinarii, prin metode diferite. Astfel, potrivit Inspectoratului de Politie Dolj, doi tineri au fost prinsi in flagrant de politistii, in urma unui apel la 112, imediat dupa ce au alimentat autoturismul cu benzina in valoare de 300 de lei si au disparut fara sa plateasca. “Actiunea” s-a produs in noaptea de 2 octombrie, la o statie de alimentare cu produse petroliere situata pe Calea Bucuresti. La scurt timp, politisti din cadrul Sectiei 6 Politie Dolj au depistat autoturismul in cauza, l-au blocat in trafic si au constatat ca “soferul”, C. Ionut, de 22 de ani, din Craiova, nu avea nici permis de conducere. Pe numele lui si al ocupantului din dreapta, de aceeasi varsta, au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, in sarcina lui C. Ionut fiind retinuta si infractiunea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere.

Inspectoratul de Politie al Judetului Constanta anunta ca are in cercetare 3 persoane care au furat combustibil din cisterna unei garnituri CFR. “La 1 octombrie, politistii din Poarta Alba au fost sesizati ca, in spatele unei statii Peco se afla un autoturism, in interiorul caruia se observa bidoane care emana miros de carburant. Autoturismul fusese abandonat, in interior aflandu-se opt recipienti din plastic a cate 30 de litri, plini cu produs petrolier, si doua furtunuri din plastic, de 2 metri lungime fiecare. Din investigatii s-a stabilit faptul ca P. Florin, de 38 de ani, S. Gheorghe, de 22 de ani si F. Stefan, de 20 de ani, toti din Cumpana, sunt suspecti de comiterea unui furt din vagoanele cisterna ale unei garnituri CFR, iar autoturismul ar fi fost abandonat in acel loc, urmare a unei explozii la anvelopa rotii stanga fata”, informeaza IGPR. Celor trei le-a fost intocmit dosar penal, fiind cercetati in stare de libertate, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.