Atentie la vinieta in Slovenia!

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cetatenilor romani care doresc sa calatoreasca in Republica Slovenia ca traficul auto pe reteaua de autostrazi din aceasta tara este conditionat de achizitionarea vinietei.

Contraventia pentru nerespectarea legislatiei locale este de 300 euro sau 150 euro achitati in termen de 8 zile. Totodata, in absenta vinietei, odata cu intocmirea procesului verbal de contraventie, Politia poate retine documentele de identitate ale conducatorului auto si/sau documentele autovehiculului. In ultima perioada, a crescut numarul de cazuri in care cetatenii romani care au tranzitat Republica Slovenia nu au respectat normele privind obligativitatea achizitionarii vinietei pentru utilizarea retelei de autostrazi din aceasta tara.

Vinietele pot fi achizitionate de la statiile de carburanti din Ungaria, Croatia, Austria, Italia – inainte de intrarea pe teritoriul Republicii Slovenia sau de la prima statie de carburanti de pe teritoriul Sloveniei. Informatii suplimentare referitoare la punctele de vanzare a vinietelor se pot obtine la adresa: https://www.dars.si/Dokumenti/Toll/Methods_of_payment/Vehicles_under_35_t/Vignette/Sales_points_309.aspx

Pentru informatii suplimentare privind conditiile de calatorie in Republica Slovenia, cetatenii romani sunt sfatuiti sa consulte rubrica “Conditii de calatorie” de pe pagina web a MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.