Atenție, șoferi! Revin ninsorile

Conducătorii auto sunt avertizați că un val de aer polar va traversa România aducând ninsori, astfel că trebuie să aibă mașinile echipate cu anvelope de iarnă. Administrația Națională de Meteorologie  (ANM) a emis o alertă de răcire accentuată a vremii în toată țara, la început în nordul și nord-vest, iar pe 6 martie și în celelalte regiuni.

sursă foto: CNAIR

Pe 5 martie, vor fi precipitații în nordul, vestul și centrul țării, iar pe 6 martie, mai ales în zona de sud.

În zonele joase de relief vor fi ploi, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, astfel încât în Maramureș, Moldova și Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vor fi precipitații mixte.

La munte vor fi mai ales ninsori și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada.

Intensificări ale vântului se vor înregistra și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h și, trecător, 70 km/h.

Cod Galben: 5 martie, ora 16:00 – 06 martie, ora 16:00

La munte va ninge moderat cantitativ (15 – 20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, la început în nordul Carpaților Orientali, apoi mai ales în Carpații de Curbură și estul Carpaților Meridionali.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.