Atenționări MAE: Cod Roșu de CANICULĂ în Ungaria și temperaturi extreme în Italia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Ungaria că Inspectoratul de Meteorologie local a emis o atenționare Cod Roșu de temperaturi extreme din dimineața zilei miercuri, pentru județele Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok și Békés.

Pentru celelalte județe, mai puțin Nógrád și Borsod-Abaúj-Zemplén, va fi în vigoare un Cod Portocaliu.

“Cetățenii români sunt sfătuiți să evite expunerea directă la soare, în special la orele amiezii, și să aibă la dispoziție suficiente rezerve de lichide pentru o hidratare corespunzătoare. Este de așteptat ca situația să se permanentizeze pentru prima decadă a lunii august 2017, potrivit prognozei meteo emise de autoritățile ungare”, precizează MAE, într-un comunicat de presă.

Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta: +3613847689, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Budapesta: +36305356912.

MAE recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet https://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HU-Ungaria.html, https://www.utinform.hu, https://budapesta.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Totodată, MAE a emis o atenționare de călătorie pentru Italia, unde prognozele meteorologice indică o creștere semnificativă a temperaturilor, peste media caracteristică perioadei, îndeosebi în prima săptămână a acestei luni.

Astfel, temperaturile vor depăși 40 de grade în următoarele zile în regiunile Lazio, Emilia Romagna, Sardinia, Basilicata și Puglia. Temperaturi foarte ridicate se vor înregistra și în Toscana, Umbria, Marche, Campania, Friuli Venezia Giulia și Veneto iar în aceste condiții, regiunile din centrul și sudul Italiei se confruntă cu un risc sporit de incendii de vegetație și cu secetă.

MAE le recomandă cetățenilor români să consulte site-ul Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene, https://www.meteoam.it/, pentru informații cu privire la starea vremii, actualizate în permanență.

“Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție numărul de telefon de urgență +393451473935”, precizează MAE.

Ministerul recomandă, totodată, consultarea paginilor de Internet https://roma.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță”, care oferă informații și sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.