Atribuirea traseelor în Ilfov

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport București-Ilfov (ADTPBI) a început procedura competitivă de atribuire a traseelor către operatorii regionali privați, prin semnarea de contracte de delegare pentru unele trasee regionale.

foto: Jean-Mihai Pâlșu

Până la finalizarea procedurii, operatorii privați din regiune, ale căror licențe de traseu au expirat la 31 decembrie 2018, au avut posibilitatea să solicite Autorității Rutiere Române (ARR) prelungirea acestora, în perioada 21 – 31 decembrie 2018.

Conform procedurii publicate pe site-ul ARR, licențele de traseu prelungite au o ștampilă aplicată de Agențiile Teritoriale ale ARR București și Ilfov, cu următorul text: “Licența de traseu prelungită până la data de 31.12.2019. În situația în care se finalizează procedurile de atribuire a traseelor cuprinse în Programul Integrat de Transport București – Ilfov, licența de traseu își pierde valabilitatea”.

Tariful de prelungire a unei licențe de traseu pentru o cursă aferentă perioadei 01.01.2019 – 31.12.2019 este de 130 de lei, potrivit OMT nr. 707/2017 pentru modificarea Anexei la OMTCT nr. 2156/2005 privind tarifele pentru prestațiile specifice realizate de ARR.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport București-Ilfov (ADTPBI), organism constituit ca structură de cooperare a autorităților publice locale din Regiunea București – Ilfov, are ca scop reglementarea, exploatarea, monitorizarea și gestionarea serviciului public de transport local pe raza de competență a unităților administrativ-teritoriale membre, conform Regulamentului (CE) nr. 1370/ 2007 al Parlamentului European și al Consiliului, privind serviciile publice de transport feroviar și rutier de călători.

În Regiunea București-Ilfov, în afara Capitalei, există 40 de unități teritorial-administrative, opt orașe (Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popești-Leordeni și Voluntari) și 32 comune (1 Decembrie, Afumați, Balotești, Berceni, Brănești, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dărăşti-Ilfov, Dascălu, Dobroești, Domnești, Dragomirești-Vale, Găneasa, Glina, Grădiștea, Gruiu, Jilava, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Nuci, Periș, Petrăchioaia, Snagov, Ștefănești de Jos, Tunari, Vidra).

La data de 17.09.2018, ADTPBI a semnat cu Societatea de Transport București (STB) SA (fostă RATB) contractul de delegare a serviciului public de transport local de călători.

Începând cu luna ianuarie 2019, urmează a fi semnate contracte de delegare a serviciilor de transport și cu operatorii interni ai primăriilor Voluntari, Chitila și Buftea, potrivit STB.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.