Atribuirea traseelor interjudetene se face in 2013


Autoritatea Rutiera Romana a anuntat oficial pe site-ul institutiei ca sedinta de atribuire a curselor interjudetene urmeaza sa aiba loc pana la data expirarii actualului program de transport.

Comunicatul are la baza decizia Ministerului Transporturilor si Infrastructurii referitoare la atribuirea curselor interjudetene pentru transportul pasagerilor, motivata prin nevoia de stabilitate a serviciilor oferite pasagerilor si nevoia de predictibilitate investitionala la nivelul operatorilor de transport. Autoritatile considera in acest context ca exista o perioada de timp suficienta pentru corelarea programelor nationale de transport contra cost respectiv pentru corelarea acestora cu fluxurile reale de calatori.

ARR trebuie sa urmareasca dezvoltarea unor  servicii de transport competitive care sa aiba ca element de referinta pasagerul, acordand o mai mare atentie legaturilor cu celelalte moduri de transport si respectarii de catre transportatori a standardelor de continuitate, regularitate, capacitate si siguranta. Autoritatea Rutiera Romana sustine aplicarea corecta a regulamentului european privind serviciile publice de transport (Reg. CE 1370) in sensul organizarii atribuirii tuturor traseelor atractive din punct de vedere comercial si care prezinta interes pentru oricare operator de transport ce doreste sa efectueze curse regulate“, se arata in comunicat, precizandu-se ca in perioada imediat urmatoare ARR va organiza consultari in vederea stabilirii structurii programelor de transport. Toate propunerile ce vizeaza modificari ale actualului program de transport se vor putea transmite de catre operatorii de transport prin e-mail la adresa relatii_publice@arr.ro sau la sediul ARR pana la data de 01.09.2012. (R.M.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.