Au început vânzările pentru Mercedes-Benz eVito Tourer

În luna iulie s-a dat startul vânzărilor pentru noul produs Mercedes-Benz, varianta electrică de transport persoane a celebrului Vito, numit eVito Tourer. Acesta este anunțat de constructor cu un consum de 26,2 kWh/100 km și o autonomie de peste 400 de kilometri. Prețul de pornire, în Germania, este de 53.990 de euro (fără TVA).

„Autonomia bateriei electrice propusă de Mercedes-Benz este potrivită pentru utilizarea de zi cu zi, 421 de kilometri plus funcția de încărcare rapidă”, spune Andreas Böger, șeful de vehicule noi Mercedes-Benz Transporter & Vans Germania.

Încărcare rapidă – autonomie ridicată

Deși noul Mercedes-Benz eVito Tourer arată precum modelul Vito „clasic”, sub partea din față este amplasat un motor electric (eATS) care transmite spre roțile din față un vârf de putere de 150 kW. Energia este stocată într-o baterie cu litiu-ion, în partea inferioară a vehiculului, a cărei poziționare adâncă și centrală are un efect pozitiv asupra comportamentului mașinii pe șosea.

În ceea ce privește încărcarea, vehiculul dispune de un încărcător de alimentare AC on-Board (OBL), răcit cu apă, cu o putere de 11 kW. Aceasta înseamnă că este pregătită pentru încărcarea de curent alternativ la domiciliu sau la stațiile publice de încărcare. Încărcarea se face prin cutia de încărcare CCS din bara de protecție, amplasată în partea din stânga-față.

Aceasta permite, de asemenea, încărcare continuă cu curent continuu. Datorită unei capacități maxime de încărcare de 110 kW la o stație de încărcare rapidă cu curent continuu, acumulatorul poate fi încărcat între 10 și 80% în aprox. 45 de minute. Bateria cu o capacitate utilizabilă de 90 kWh permite o autonomie de 421 de kilometri.

Datorită strategiei sale inteligente de operare, Mercedes-Benz eVito Tourer își încarcă și bateria în timpul conducerii. În regim de tracțiune sau frânare, mișcarea de rotație mecanică este transformată în energie electrică și utilizată pentru încărcarea bateriei de înaltă tensiune (recuperare).

Versatilitate

eVito Tourer răspunde astfel celor mai ridicate cerințe în ceea ce privește funcționalitatea și variabilitatea în multe domenii ale transportului de pasageri. Van-ul poate fi comandat în două lungimi diferite, de 5.140 mm și 5.370 mm (în varianta extra-long). Companiile de taximetrie și alte servicii de car-sharing se vor bucura de o gamă largă de posibilități de configurare ale scaunelor.

În varianta cu două banchete în spate, eVito Tourer devine un vehicul de shuttle confortabil care îndeplinește toate cerințele pentru transportul modern de călători, promițând o experiență de conducere agilă și liniștită. Acesta poate fi configurat cu până la nouă locuri sau cu scaune amplasate față în față.

eVito Tourer va fi integrat în procesul producție al fabricii din Vitoria, nordul Spaniei, unde sunt produse și Mercedes-Benz Vito, Clasa V și EQV. Aceasta permite o producție flexibilă și sinergică, în corelație directă cu cerințele clienților.

Generozitate în echiparea standard

O parte dintre opționalele de pe Vito „clasic” le găsim aici în standard, precum jantele de 17 inch sau încălzirea scaunului șoferului. Totodată, sunt incluse numeroase sisteme de asistență și siguranță, cum ar fi Active Brake Assist, Driving Light Assist și Cruise Control. Pentru prima dată și unic în acest segment, sistemul de suspensie de aer AIRMATIC pentru eVito Tourer este de asemenea disponibil opțional. Avantajele sistemului sunt, printre altele, un nivel scăzut de zgomot, precum și un consum redus la viteze mari.

Mercedes-Benz EQV 300 extra-long: conectat inteligent și electric

De acum încolo, noul sedan de mare capacitate cu baterii electrice de la Mercedes-Benz, modelul EQV, poate fi comandat și în versiunea extra-lungă, de 5.370 mm. Al doilea model din familia EQ de la Mercedes-Benz și combină mobilitatea fără emisii cu performanțele de conducere, funcționalitatea ridicată și un design plăcut. Bateria cu o capacitate utilizabilă de 90 kWh permite o autonomie de 418 kilometri. Cu caracteristici nemodificate, EQV-ul extra-lung oferă mult spațiu pentru pasageri și bagaje, având o capacitate maximă de 1.410 l.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.