Autobuze electrice în Turda

În municipiul Turda vor circula 20 de autobuze electrice, livrate de S.C. ANADOLU AUTOMOBIL ROM, importator al autobuzelor SOR produse în Cehia. Acordul-cadru a fost semnat cu reprezentanții Primăriei Turda.

Vehiculele vor fi exploatate pentru transportul public în maxim 8 luni de la semnarea contractelor subsecvente, astfel că cel târziu la finalul anului 2019 transportul în comun va fi exclusiv electric în Turda.

Furnizorul se obligă ca, în baza contractelor subsecvente încheiate cu Primăria Municipiului Turda, să furnizeze autobuze electrice de capacitate medie și normală, dotate cu sistem informatic e-ticketing, management flotă și informare pasageri, stații de încărcare rapidă pentru transportul public în municipiul Turda, la adresa autorității contractante, în termen de maxim 8 luni de la data încheierii contractului subsecvent.

Autobuzele sunt de două dimensiuni: 10 unități de 9 m lungime și 10 unități de 11 m lungime. Cele două tipuri de vehicule sunt produs la fabrica SOR din Libchavy – Cehia. SOR produce autobuze electrice de aproape un deceniu, iar produsele lor au fost testate în cele mai grele condiții de exploatare.

În România, un autobuz electric SOR a fost în teste în mai multe orașe, rezultatele obținute fiind mai mult decât satisfăcătoare, dovedind o autonomie reală urbană de peste 250 km. De altfel, un autobuz SOR este și primul autovehicul complet electric care a reușit să facă traversarea Tranfăgărășanului, pe un traseu de aproape 300 km între Pitești și Sibiu.

Magda Peșu, Director-General al Anadolu Automobil Rom S.R.L., a declarat:

„Acest prim contract cu Primăria Municipiului Turda ne onorează și reprezintă un important semnal pentru autoritățile publice din țara noastră. Beneficiind de fondurile europene de dezvoltare, acestea pot achiziționa și repara infrastructura stradală, pregătind-o pentru viitorul transporturilor locale. Autobuzele electrice și-au dovedit din plin eficiența și, mai ales în localitățle cu orientare ecologică, reprezintă nu doar o declarație de intenție ci și un important pas pentru un aer mai puțin poluat. Semnarea contractului de astăzi pentru livrarea celor 20 de autobuze electrice și a celorlalte accesorii destinate exploatării lor corespunzătoare reprezintă o investiție importantă în viitorul copiilor noștri pentru un aer mai curat.”

Conform contractului, Anadolu Automobil Rom se obligă să livreze:

10 autobuze electrice cu lungimea de 8 – 9 m

10 autobuze electrice cu lungime a de 11 – 12 m

8 seturi – Elemente sistem e-ticketing

2 bucăți – Stații încărcare rapidă

2 bucăți – Branșament electric stații încărcare rapidă

Contractele subsecvente vor fi semnate începând cu luna decembrie 2018, până în luna aprilie 2019, în așa fel încât livrările tuturor autobuzelor să se încheie la finalul anului 2019.

Flota de autobuze și toate echipamentele vor fi operate de către noua companie de transport public a Consiliului Local, care va începe activitatea la finalul anului 2019. Tot prin finanțare europeană se va construi și o nouă autobază modernă.

Anadolu Automobil Rom va realiza pe costurile sale instruirea personalului de întreținere și reparații, precum și autorizarea acestora pentru a efectua lucrări pe marca de autobuz contractată, la adresa autorității contractante, în termen de maxim 15 zile de la livrarea autobuzelor, pentru:

  1. a) diagnosticare, întreținere și reparare sisteme mecanice;
  2. b) diagnosticare, întreținere și reparare sisteme electrice și electronice;
  3. c) întreținere reparare caroserie.
  4. d) instruire conducători auto

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.