Autobuze electrice SOR EBN 8 pentru locuitorii din Rovinari

Locuitorii din Rovinari vor avea transportul public asigurat de autoritatea locală prin intermediul a trei autobuze electrice SOR EBN 8 și a cinci stații de încărcare. Contractul a fost semnat, în 18 ianuarie, de primarul Filip Robert Dorin și de Magdalena Peșu, directorul general al Anadolu Automobil Rom, importatorului SOR în România. Achiziția face parte din proiectului privind Dezvoltarea mobilității urbane din UAT Rovinari și UAT Drăguțești prin modernizarea sistemului public de transport local.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Distanța de 15 km ce separă cele două localități va fi traversată ecologic, rapid și confortabil de autobuzele SOR EBN 8, iar încărcarea acestora este posibilă fie prin cele trei stații de încărcare lentă aferente fiecărui vehicul, fie prin stațiile de încărcare rapidă care vor fi montate de către Anadolu Automobil Rom. 

Valoarea totală a contractului este de 7.440.000 lei fără TVA și include toate costurile de livrare, stațiilor de încărcare lentă și instalarea stațiilor de încărcare rapidă aferente contractului. Cele trei autobuze au o garanție de 2 ani iar bateriile acestora au o garanție de 4 ani. 

Autobuzul SOR EBN 8 oferă 16 locuri confortabile pe scaune plus un spațiu dedicat pentru fotolii rulante necesare transportului persoanelor cu dizabilități locomotorii. Accesul în autobuz se face prin cele două uși laterale, din care ușa spate este dublă și prevăzută cu o rampă de acces fotolii rulante și cărucioare. 

Propulsia este asigurată de un motor electric asincron răcit cu lichid de 129 kW iar capacitatea totală a acumulatorilor este de 172 kWh. Mulțumită consumului redus, autobuzul SOR EBN 8 poate parcurge până la 200 de km cu un set de acumulatori încărcat.

Despre SOR Libchavy s.r.o.

SOR este un producător ceh de autobuze și se află la cea de-a treia generație de autobuze electrice. Au furnizat vehicule electrice în mai multe țări europene precum Cehia, Slovacia, Elveția sau Germania, iar intrarea lor pe piața românească a fost bine primită. În România, mai multe orașe deja beneficiază de avantajele utilizării autobuzelor electric SOR

Despre Anadolu Automobil Rom

Anadolu Automobil Romeste o companie românească înființată în 2006 ce are ca scop furnizarea, întreținerea și repararea autobuzelor. De-a lungul timpului, AAR a devenit partener de încredere pentru mai multe firme de transport public și de transport interurban de persoane. Compania cu capital integral românesc a furnizat peste 3.000 de vehicule de transport persoane la nivel național. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.