Autobuzele 168 merg pana in cartierul Brancusi, de centenarul marelui sculptor

 

Regia Autonoma de Transport Bucuresti va asigura, incepand de sambata, 25 septembrie, prelungirea liniei de transport public 168, care sa faca legatura intre cartierul Constantin Brancusi si zona centrala a Capitalei, iar primarul Cristian Poteras a dezvelit, joi, o placa memoriala la centenarul marelui sculptor.

La solicitarea Primariei Sectorului 6, linia de autobuze 168 va functiona pe traseul de baza intre Piata Romana si terminalul Valea Argesului, apoi pe un traseu prelungit, pe Str. Valea Argesului, Str. Valea Oltului, Drumul Valea Doftanei, pana la noul terminal “Cartier Constantin Brancusi”. Pe sensul spre Piata Romana, autobuzele vor circula pe Drumul Valea Doftanei, Aleea Poarta Sarutului, Aleea Masa Tacerii, Str. Valea Oltului, Str. Valea Argesului, apoi traseul actual.

Pe traseul prelungit, autobuzele vor efectua opriri pe Str. Valea Argesului in statia nou infiintata “Valea Argesului”, pe Drumul Valea Doftanei in statiile nou infiintate “Valea Doftanei” si “Parcul Constantin Brancusi”, precum si in statia capat de linie “Cartier Constantin Brancusi”. Pe sensul spre Piata Romana, autobuzele vor opri pe Str. Valea Doftanei in statia “Parcul Constantin Brancusi”, pe Aleea Poarta Sarutului in statia “Poarta Sarutului” si pe Aleea Masa Tacerii in “Statia Masa Tacerii”.

Implinirea unui secol de cand prima Maiastra si-a luat zborul sculptat – creatie de referinta in arta mondiala – marcand nasterea sculpturii moderne, a determinat Primaria Sectorului 6 sa organizeze manifestarea “Centenar Brancusi – Pasarea Maiastra (1910 – 2010)”, in cadrul careia a fost dezvelita, joi, Placa Memoriala Constantin Brancusi, in cartierul bucurestean care poarta numele marelui sculptor. In prima parte a zilei, participantii din tara si din strainatate – academicieni, istorici ai culturii si critici de arta din Romania si strainatate – au vizitat locurile care amintesc de prezenta lui Brancusi in Capitala. La ora 12.00 a fost dezvelita Placa Memoriala si lansarea volumelor: Albumul “Maiestrele si Brancusi”, de Victor si Cristiana Craciun; “Templul Brancusian al iubirii”, de Nina Stanculescu; “Asa grait-a Brancusi”, de Sorana Georgescu Gorjan si “Tacerea Mesei Tacerii”, de Ion Pogorilovschi.

Organizatorii sunt Primaria Sectorului 6, Liga Culturala pentru Unitatea Romanilor de Pretutindeni, Centrul Cultural European Sector 6, in cooperare cu Cercul Militar National. Actiunea are loc cu concursul UNESCO – Comisia Nationala UNESCO – Romania si al Academiei Romane. Manifestarile continua vineri cu o calatorie documentara pe urmele lui Brancusi la Craiova.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.