Autobuzul Consumatorului

De Ziua Consumatorului, 15 martie, în Capitală circulă gratuit Autobuzul Consumatorului, pe traseul Bucharest City Tour, iar călătorii vor primi informații despre protecția lor atunci când achiziționează produse și servicii.

Autobuzul Consumatorului se va opri pentru a întâmpina consumatorii aflați în trafic, iar reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) vor distribui materiale educaționale și acordând asistență de specialitate.

“Pentru ASF, Ziua Consumatorului este și azi, dar și în fiecare zi! Suntem preocupați de protecția consumatorilor de produse și servicii financiare nebancare și de sporirea mecanismelor care asigură o astfel de protecție”, precizează ASF.

Într-un tur al orașului, Autobuzul Consumatorului va avea următorul traseu: Palatul Parlamentului ( ora 11 – stație plecare, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Parc Herăstrău, Muzeul Satului, Piaţa Presei Libere, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Piaţa Revoluţiei, Palatul CEC, Palatul Parlamentului (stație sosire).

În fiecare an, în data de 15 martie, se serbează Ziua Internațională a Consumatorului.

“Protecția consumatorilor trebuie să urmeze o direcție clară de combatere a fenomenelor care pun consumatorii în dificultate sau le afectează drepturile.

Pentru a avea o piața financiară nebancară dezvoltată, bazată pe relații comerciale corecte, clare și transparente, este nevoie de consumatori informați, care aleg produse și servicii în funcție de propriile nevoi și de consumatori care să se informeze periodic, educația financiară fiind un factor esențial în în tot acest proces”, precizează ASF.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.